LDzwonek Posted March 30, 2020 at 08:20 PM Report Share Posted March 30, 2020 at 08:20 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefju Posted March 31, 2020 at 04:47 PM Report Share Posted March 31, 2020 at 04:47 PM Panowie mam pytanie odnośnie kamery. Podłączona jest od około 9 miesięcy. Wszystko działa , zasilanie z jednostki. Jednak ostatnio z powodu covid-19 auto stoi w garażu. Dziś przy odpaleniu miałem komunikat " słaby akumulator, wyłącz system infotaiment" zauważyłem też że radio uruchamia się od razu ( bez loga Skody) nie ważne czy stoi auto godzinę czy 2 dni . Czy takie podłączenie kamery może być przyczyną mojego problemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzida Posted April 1, 2020 at 04:48 AM Report Share Posted April 1, 2020 at 04:48 AM Panowie mam pytanie odnośnie kamery. Podłączona jest od około 9 miesięcy. Wszystko działa , zasilanie z jednostki. Jednak ostatnio z powodu covid-19 auto stoi w garażu. Dziś przy odpaleniu miałem komunikat " słaby akumulator, wyłącz system infotaiment" zauważyłem też że radio uruchamia się od razu ( bez loga Skody) nie ważne czy stoi auto godzinę czy 2 dni . Czy takie podłączenie kamery może być przyczyną mojego problemu? moze tak a moze i nie .ja na ten przykład też to mam i zamierzam zmienic Zasilanie kamery na "po zapłonie"... ale to dopiero jak się ociepli... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted April 1, 2020 at 09:33 AM Report Share Posted April 1, 2020 at 09:33 AM 16 godzin temu, Mefju napisał: Panowie mam pytanie odnośnie kamery. Podłączona jest od około 9 miesięcy. Wszystko działa , zasilanie z jednostki. Jednak ostatnio z powodu covid-19 auto stoi w garażu. Dziś przy odpaleniu miałem komunikat " słaby akumulator, wyłącz system infotaiment" zauważyłem też że radio uruchamia się od razu ( bez loga Skody) nie ważne czy stoi auto godzinę czy 2 dni . Czy takie podłączenie kamery może być przyczyną mojego problemu? jakiej kamery high czy low? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefju Posted April 1, 2020 at 03:53 PM Report Share Posted April 1, 2020 at 03:53 PM 6 godzin temu, rrobert napisał: jakiej kamery high czy low? Chinol w małą klamkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted April 1, 2020 at 08:31 PM Report Share Posted April 1, 2020 at 08:31 PM to zle podłączona. powinna być do żarówki wstecznego i przeprogramowana wyście z żarówki na led i będzie ok. kamerka pobiera ze 100mA. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefju Posted April 2, 2020 at 06:45 AM Report Share Posted April 2, 2020 at 06:45 AM 10 godzin temu, rrobert napisał: przeprogramowana wyście z żarówki na led moge prosić o kodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted April 2, 2020 at 10:34 AM Report Share Posted April 2, 2020 at 10:34 AM @LDzwonek niestety nie masz wsparcia kamery. Można dam zewnętrzny interfejs żeby ją ogarnąć ale jeśli planujesz dłużej używać auta to pomysł o wymianie na MIB2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LDzwonek Posted April 2, 2020 at 10:40 AM Report Share Posted April 2, 2020 at 10:40 AM Szkoda, ale z tego co szukałem to interfejs prawie 1000 a zmiana jeszcze więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted April 2, 2020 at 11:50 AM Report Share Posted April 2, 2020 at 11:50 AM Niestety takie ceny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Jarosz Posted April 8, 2020 at 09:18 AM Report Share Posted April 8, 2020 at 09:18 AM Prośba :) Mam O3 2015 Columbus MIB 1 kamerkę High używkę z superba nawet podłączona linie są skręcają itp. ale.............nie mogę dokodować tzw. widoczków wyjazd z parkingu bryły obiektów itp. Czytałem wątek próbowałem i .....kicha .... Może któryś z moderatorów zamieścił by kodowanie całe (dla potomnych) z tzw. widoczkami (m,in, dla mnie) ? Próbowałem nawet na forum passata - też nie idzie,,,, Z góry dzięki.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 8, 2020 at 04:59 PM Report Share Posted April 8, 2020 at 04:59 PM Witam szanowne grono. Na imię mam Łukasz. Od roku jestem posiadaczem octavia 3 kombi. Od kilku miesięcy przeglądam temat co doprowadziło do montarzu kamery. Z kodowaniem sobie jakoś poradziłem choć nie do końca. Nie mogę "włączyć " widoków "asystentow parkowania". Brak opcji Car_Function_List_BAP_Gen2-VPS_0x0B u mnie w tym miejscu jest chyba coś takiego Car_Function_List_BAP_VPS_0x0B Dane z jednostki infotaiment w zdjęciu. Czy przyczyną braku "widokow" może być starsza wersją softu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted April 8, 2020 at 07:28 PM Report Share Posted April 8, 2020 at 07:28 PM No cóż, to jest jeszcze MIB1. Przy MIB1 chyba nawet w opcjach nie było kamery cofania więc obawiam się, że nawet aktualizacja softu nic tu nie pomoże, Aczkolwiek jeśli chcesz to linka do softu mogę Ci na PW wysłać - pamiętaj tylko, że każda aktualizacja to ryzyko zabicia jednostki. Niewielkie ale jednak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 9, 2020 at 05:45 AM Report Share Posted April 9, 2020 at 05:45 AM Cześć Pomimo że MIB1 to columbus więc kamerę obsługuje. Ładnie działają linię skretne. Kamera z superba w wersji HIGH. Co dosoftu to poproszę. Jakie wersje są dostępne (nowsze od mojego)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted April 9, 2020 at 09:56 AM Report Share Posted April 9, 2020 at 09:56 AM Skrętne linie to jedno (generuje to kamera) a support dla dodatkowych funkcji sterowanych z ekranu to drugie... Linka zaraz Ci wyślę na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Jarosz Posted April 9, 2020 at 07:58 PM Report Share Posted April 9, 2020 at 07:58 PM Nie zawracaj sobie głowy softem. pab567 dobrze prawi, rrobet potwierdził mi na innej portalu - przy MIB1 nawet Columbus widoczków w kamerce cofania nie uzyskamy....linie skrętów to i owszem i....je mamy i z MIB1 na tyle.... Cza zbierać na MIB2 lib 2,5 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 9, 2020 at 08:01 PM Report Share Posted April 9, 2020 at 08:01 PM A co da się jeszcze wydusić z MIB1 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Jarosz Posted April 9, 2020 at 08:58 PM Report Share Posted April 9, 2020 at 08:58 PM Mapy 2020 chcesz ? Ogólnie kodowania idą spoko np test zegarów doświetlenie zakrętów przypomnienie wyjmij kluczyk laptomer wwkodowanie ledow tablicy rej itp. Nie udało mi się m.in. Easy entry przy fotelu elektrycznym opóżnienia blokady bagaznika (jeszcze walczę) dod.zegarów na wyświetlaczu to tak z grubsza co pamiętam na już. Ja i tak mam faknie bo mam L&K i więkoszośc miodów mam fabrycznie dodane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 10, 2020 at 05:29 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 05:29 AM Map narazie nie potrzebuje bo w aktualnej sytuacji nigdzie nie pojadę. Ale dzięki. A co do pozostałych opcji to też mam dużo włączonych chyba przez wersje RS. Zaciekawiła mnie "laptometr" mógł byś przybliżyć mi to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Posted April 10, 2020 at 05:42 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 05:42 AM laptimer miało pewnie być @Leszek Jarosz Zbieraj na MIB 2.5..... Ja jestem bardzo zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Jarosz Posted April 10, 2020 at 05:57 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 05:57 AM 12 minut temu, Angel napisał: laptimer miało pewnie być @Leszek Jarosz Zbieraj na MIB 2.5..... Ja jestem bardzo zadowolony Jak nie jak tak 🙂 Laptimer oczywiście 😉 Mierzy czas okrążenia/przejazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 10, 2020 at 06:31 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 06:31 AM A, laptometr mam już włączony. Zmiana na MIB2 z jaką kwota się wiąże? Oraz co poza jednostką trzeba wymienić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pab567 Posted April 10, 2020 at 06:35 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 06:35 AM Na MIB2 to tylko jednostką że schowka. Na MIB2.5 dodatkowo ekran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byqq Posted April 10, 2020 at 07:01 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 07:01 AM Muszę poczytać co bym zyskał i czy tego potrzebuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Jarosz Posted April 10, 2020 at 08:45 AM Report Share Posted April 10, 2020 at 08:45 AM 3 godziny temu, Byqq napisał: Map narazie nie potrzebuje bo w aktualnej sytuacji nigdzie nie pojadę. Ale dzięki. A co do pozostałych opcji to też mam dużo włączonych chyba przez wersje RS. Zaciekawiła mnie "laptometr" mógł byś przybliżyć mi to? Kolego Ty podparpacie ja podkarpacie - a skąd Ty jesteś dokładnie ? Może zrobimy mini zlot ? Oczywiście jak się to uspokoi ......... 2 godziny temu, pab567 napisał: Na MIB2 to tylko jednostką że schowka. Na MIB2.5 dodatkowo ekran. Ile jednostka ze schowka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts