Jump to content

Wymiana radia Skoda Octavia III

k4414

Recommended Posts

• 4 months later...

Czyli masz SWINGa o numerze części 5E0035867A. Jeśłi nie zależy Ci na funkcjach typu Android Auto / Apple Carplay, fabryczna nawigacja, obsługa głosowa, menu SPort to wystarczy Ci też SWING tylko w wersji z wbudowanym Bluettoth, numer części 5E0035869x lub 5E0035871x lub 5E0035887x. Taką jednostkę kupisz już od około 300 zł, do tego mikrofon z wiązką 100 zł + zdjęcie ochrony komponentó około 300 zł. Natomuiast gdybyś chciał korzystać z funkcji, które wcześniej wymieniłem, to musisz przenaczyć budżet minimum 2500 zł na nowy schowek, jednostkę do schowka, ekran, okablowanie i USB.

• 5 months later...
W dniu 3.10.2018 o 07:44, pab567 napisał(a):

Do wymiany ekran i jednostka w schowku. Jakbyś chciał więcej szczegółów zapraszam na PW

Cześć. Czy byłbyś wstanie po takim czasie podać jakieś informacje odnośnie wymiany tego ekranu i jednostki ? Właśnie padł mi ekran i wymieniając to wolałbym nowsze radio już z nawigacją. 

• 1 month later...
W dniu 24.10.2024 o 09:47, pab567 napisał(a):

NIe, to Bolero MIB1, jak chcesz mieć SMartLink to niestety wymiana jednostki w schowku i ekranu, wymagany budżet na poziomie minimum 1500 zł, a jeśli chciałbyś mieć w ramach SmartLink CarPlay to jeszcze USB do wymiany (+150 zł).

Witam ,posiadam identycznie radio w octavii 2015 , mam wejscia na 2 karty sd, co mniej wiecej potrzeba aby wymienic takie radio na na mib 2 lub 2.5? czy w takim radiu będzie aktywne sterowanie głosowe ? 

jestem dosyć zielony jeśli chodzi o grupę vaga, zmieniałem radia w oplu ale tam wystarczyło rozkodować radio a tutaj widzę że jest to trochę bardziej skomplikowane 

i czy wymagane jest jakieś kodowanie  pozdrawiam

Edited by Banyga
dodatkowe pytanie (see edit history)

Banyga polecam odezwać się w prywatnej wiadomości do pab567 to wszystko tobie profesjonalnie ogarnie. Polecam u mnie montował zestaw i wszystko śmiga jak należy. Niedługo  pare fotek wstawię jak wygląda wszystko po modyfikacji. 

• 2 months later...

Koledzy padła ori jednostka systemu o nr 5Q0035840C.

Chcę wymienić na chinola z androidem. Radio mam adaptery do niego lecz pozostały mi nie podłączone wtyczki widoczne na fotkach w kółeczkach.

Do czego one są? Różowe i żółte w jednostce było podłączone. Szary nie był w ogóle podłączony.

Natomiast do ori ekranu/panelu środkowego były podpięte wtyk czarny i niebieski. Niebieski to chyba usb, a czarny? Do niego nie mam żadnego adaptera do nowego radia.

Radio to Junsus V2 Plus

20250116_055502.jpg

20250116_055544.jpg

Co za diabeł Cię podkusił żeby kupować jakiegoś chinola zamiast naprawić lub w ostateczności wymienić jednostkę fabryczną?

Czarna 12-pin - zasilanie i CAN ekranu.

Niebieska - sygnał video z jednostki do ekranu

Żółta - USB

Różowa - wyjście sygnały video z jednostki do ekranu

Szara - MOST (magistrala optyczna)

• Dzięki 1

Podkusiło mnie to, że mojej jednostki nie da się naprawić. Popalone styki i wnętrze. Na rynku są dostępne jedynie używki w kwotach od 650 zł poza tym jest ich mało i nie wiadomo w jakim są stanie. Następny temat to ochrona komponentu i kodowanie do auta? Po podłączeniu tego chinola nie mam w ogóle dźwięku i wolne zostają ta czarna wtyka jak i żółta z różową. Ale widzę, że nie są chyba potrzebne do nowego radia chińskiego? 

pab567, a jak to wygląda z zakupem używki i adaptacją do auta ori 5Q0035840C. Jakie koszta itp.

Zapomniałem dodać, że koszt nowego w ASO ok 3.800 zł :-/

Edited by motomat (see edit history)

motomat gdybyś się zgłosił do pab567 to ogarnął by tobie wszystko w sprawie oryginalnego radia w skodzie tak jak już pisałem jest to osoba godna polecenia u mnie w octavi 3 podmiankę radia na lepszy model ogarnął wzorowo 😀

• Lubię to 2

jesteś jedyny który boi się używki. na całym świecie ludzie to robią i ma się ok. kup jednostkę od firmy z papierami ma na to gwarancję jadz do kogoś kto ma możliwości zakodować i po sprawie 

W dniu 16.01.2025 o 13:03, pab567 napisał(a):

Co za diabeł Cię podkusił żeby kupować jakiegoś chinola zamiast naprawić lub w ostateczności wymienić jednostkę fabryczną?

dokładnie pab.  

Wielkie podziękowania dla @pab567!! Dziś odebrałem zamienioną jednostkę. Wszystko działa, pieknie gra, radio zyskało też ulepszenia. Chinol odesłany. Jednak @rrobert jak @pab567 mieliście rację. Co ori to ori. A jak macie problem z multimediami to do Pawła. Pozdrawiam :-)

• Dzięki 1