Jump to content

rrobert

Recommended Posts

OKI, sterowniki mam 5Q4959593E i 5Q4959592E. Lusterka dziś doszły. Miały być 9 pinowe a są 13. Oczywiście szkieł fotochromów nie ma, ale tak myślę że rozbierając tapicerkę może przygotuję się od ręki na możliwe przyszłe pojawienie się fotochromów. Dlatego też prosiłbym o schemaciki i info co trzeba dołożyć. Wytargałem instalkę swojej starej ELSY ale coś mi nie chce się teraz zainstalować.

Przy okazji, moja wersja JOY nie ma nawet światełek ostrzegawczych w drzwiach (tych czerwonych). Dużo z tym zabawy? Może od ręki jak tapicerka ściągnięta to warto się pobawić.

Czyli potrzebował bym schemat luster zewn. fotochrom, lampek w drzwiach i od lustra wewn. fotochrom (te 3 kabelki... ;)

Pozdrawiam

adamski

Dnia 14.11.2017 at 18:00, adamski napisał:

OKI, sterowniki mam 5Q4959593E i 5Q4959592E. Lusterka dziś doszły. Miały być 9 pinowe a są 13. Oczywiście szkieł fotochromów nie ma, ale tak myślę że rozbierając tapicerkę może przygotuję się od ręki na możliwe przyszłe pojawienie się fotochromów. Dlatego też prosiłbym o schemaciki i info co trzeba dołożyć. Wytargałem instalkę swojej starej ELSY ale coś mi nie chce się teraz zainstalować.

Przy okazji, moja wersja JOY nie ma nawet światełek ostrzegawczych w drzwiach (tych czerwonych). Dużo z tym zabawy? Może od ręki jak tapicerka ściągnięta to warto się pobawić.

Czyli potrzebował bym schemat luster zewn. fotochrom, lampek w drzwiach i od lustra wewn. fotochrom (te 3 kabelki... ;)

Pozdrawiam

adamski

Lusterka założone i się składają tylko... sterowanie szybami z przodu jest odwrotnie. Żeby otworzyć okno trzeba pociągnąć dźwignie do góry a żeby zamknąć to trzeba nacisnąć na dół. Jest tak z przednimi szybami - tam gdzie sterowniki wymieniłem. Tył dział bez zmian. Gdzie szukać jakiś ustawień? Zmiana kierunku pracy silnika?

BTW Lusterka się składają tylko z przycisku. Jest możliwość ustawienia aby składały się przy zamykaniu auta i rozkładały przy otwieraniu?

• 1 month later...
Dnia 23.11.2017 at 14:46, adamski napisał:

Lusterka założone i się składają tylko... sterowanie szybami z przodu jest odwrotnie. Żeby otworzyć okno trzeba pociągnąć dźwignie do góry a żeby zamknąć to trzeba nacisnąć na dół. Jest tak z przednimi szybami - tam gdzie sterowniki wymieniłem. Tył dział bez zmian. Gdzie szukać jakiś ustawień? Z

Dla potomnych. U siebie przy zakładaniu składanych lusterek wymieniłem sterowniki w drzwiach na wersję HIGH i szyby zaczęły działać odwrotnie (patrz wyżej) W silniku szyby należy odkręcić ten magnes (4 śrubki) i obrócić go o 180 stopni. Silnik zmienia wtedy kierunek pracy i wszystko jest OK.

• 1 year later...

Jak napisał @rrobert ,trzeba być pewnym parametryzacji w modułach.U mnie przed ograniem parametrów ze Skody Octavii ,ustawiały się lustra w przeciwnych kierunkach.Wgrałem też wyższego softa do nich.

Edited by cliner (see edit history)
  • Dzięki 1