cliner Posted January 16, 2021 at 10:17 AM Report Share Posted January 16, 2021 at 10:17 AM (edited) To w lusterkach nie ma czasami oddzielnego kodowania?Może to w drzwiach jest na innej lini zasilania sterowane?Po angielsku lampki w lusterkach to puddle light.Sprawdzę kodowanie w moim. Edited January 16, 2021 at 10:41 AM by cliner (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted January 16, 2021 at 12:06 PM Author Report Share Posted January 16, 2021 at 12:06 PM 2 godziny temu, wawu1991 napisał: Nawet mnie nie strasz z tymi poliftowymi modulami, bo ja mam wlasnie lusterka z po lifta i moduly z przed lifta i chcialem je w nastepna sobote zamontowac z rrobert. lusterka są takie sam. mam takie z po fl w przed fl i sterowniki z pode fl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry Posted January 16, 2021 at 12:15 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 12:15 PM podsumowując : składanie nie działa po stronie kierowcy, wykluczyłem lusterko na stole silnik działa - wygląda na padnięty sterownik. lampki nie działają w obu. Moduł pasażera wymaga parametryzacji bo składa lusterko jak trzeba otworzyć i na odwrót oraz działa inaczej regulacja wkładu. tylko dlaczego nie działają lampki na żadnym sterowniku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 16, 2021 at 01:49 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 01:49 PM (edited) 1 godzinę temu, Jerry napisał: podsumowując : składanie nie działa po stronie kierowcy, wykluczyłem lusterko na stole silnik działa - wygląda na padnięty sterownik. lampki nie działają w obu. Moduł pasażera wymaga parametryzacji bo składa lusterko jak trzeba otworzyć i na odwrót oraz działa inaczej regulacja wkładu. tylko dlaczego nie działają lampki na żadnym sterowniku ? A jakie masz oprogramowanie w sterowniku? Moze tutaj lezy problem ze jest zbyt niskie? A sprawdziles na stole swiatelka ? Edited January 16, 2021 at 01:52 PM by wawu1991 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry Posted January 16, 2021 at 02:01 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 02:01 PM nie wiem gdzie plus oświetlenia jest znaczy który kolor, nie chciałem zepsuć jeszcze bardziej. silnik składania to co innego. nie mam dostępu do schematów. I chyba znalazłem problem związany z składaniem lusterek okazało się, że moduł kierowcy ma końcówkę 393E. Czy w związku z tym mogą też nie działać światełka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cliner Posted January 16, 2021 at 02:54 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 02:54 PM Nawet na pewno...593E potrzebne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 16, 2021 at 06:09 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 06:09 PM 4 godziny temu, Jerry napisał: nie wiem gdzie plus oświetlenia jest znaczy który kolor, nie chciałem zepsuć jeszcze bardziej. silnik składania to co innego. nie mam dostępu do schematów. I chyba znalazłem problem związany z składaniem lusterek okazało się, że moduł kierowcy ma końcówkę 393E. Czy w związku z tym mogą też nie działać światełka ? Tutaj jest schemat: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelinho93 Posted January 16, 2021 at 10:15 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 10:15 PM Witam posiadam regulowane elektrycznie i podgrzewana lusterka zewnętrzne chciał bym założyć składane lusterka co muszę posiadać żeby mieć taki bajer? Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 16, 2021 at 10:18 PM Report Share Posted January 16, 2021 at 10:18 PM przed chwilą, marcelinho93 napisał: Witam posiadam regulowane elektrycznie i podgrzewana lusterka zewnętrzne chciał bym założyć składane lusterka co muszę posiadać żeby mieć taki bajer? Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka Sterowniki drzwi 5Q4959592E oraz 5Q4959593E przelacznik lusterek 5E0959565C Lusterka skladane elektrycznie minimum 9 pin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 26, 2021 at 08:47 AM Report Share Posted January 26, 2021 at 08:47 AM U mnie już zamontowane składane lusterka razem z fotochromem wewnętrznym i zewnętrznym i podświetleniem led. Oczywiście nie obyło się bez małej porażki. Lusterko które kupiłem wsteczne fotochromatyczne nie ma sterowania bocznymi fotochromami:( jest 4 pinowe a musi być 6 pinowe. Robert przełożył ze swojej O3 lusterko 6 pin i zewnętrzne fotochromy ruszyły. @rrobert Dziękuję Ci za robotę, polecam wszystkim którzy mają możliwość pojechania do niego. Wiedzę ma ogromną i umiejętności również. Takie pytanie jeszcze bo nie jestem pewien tego lusterka bez ramkowego z Passata co będzie sterować fotochromami bocznymi, Czy to jest numer 3G085751AD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamiX Posted January 26, 2021 at 08:50 AM Report Share Posted January 26, 2021 at 08:50 AM (edited) 3 minuty temu, wawu1991 napisał: Takie pytanie jeszcze bo nie jestem pewien tego lusterka bez ramkowego z Passata co będzie sterować fotochromami bocznymi, Czy to jest numer 3G085751AD? Takie właśnie kupiłem, ale jeszcze nie podłączyłem zasilania. Ma 6 pin Edited January 26, 2021 at 08:51 AM by KamiX (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandini Posted January 26, 2021 at 11:03 AM Report Share Posted January 26, 2021 at 11:03 AM Takie pytanie jeszcze bo nie jestem pewien tego lusterka bez ramkowego z Passata co będzie sterować fotochromami bocznymi, Czy to jest numer 3G085751AD?Możesz jeszcze zakupić lusterko siedmio pinowe z sensorem i dołożyć FLA.. Wówczas będzie już full opcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 26, 2021 at 11:38 AM Report Share Posted January 26, 2021 at 11:38 AM 2 minuty temu, Bandini napisał: Takie pytanie jeszcze bo nie jestem pewien tego lusterka bez ramkowego z Passata co będzie sterować fotochromami bocznymi, Czy to jest numer 3G085751AD? Możesz jeszcze zakupić lusterko siedmio pinowe z sensorem i dołożyć FLA.. Wówczas będzie już full opcja. O nie, już nic nie dokładam. Zrobiłem sobie zestawienie ile pieniędzy wydałem żeby dołożyć sobie zabawki do auta i wyszło mi że wydałem 1708 zł. Koniec z zabawami. Jedyne co jeszcze zrobię to odblokowanie Android Auto w radiu. Ale to za jakiś czas. czujnik deszczu 60 zł montaż czujnika + żelek 80 zł wygłuszenie maski 130 zł siłowniki gazowe maski 80 zł pokrywa silnika 55 zł oświetlenie dywaników 65 zł lampki ostrzegawcze drzwi 40 zł lusterko wewnętrzne fotochrom 48 zł 2x lusterka zewnętrzne 278 zł 2x wkłady fotochrom lusterek zewnętrznych 370 zł nowa lampka wewn 90 zł kostka/wtyczka lusterka 19 zł przełącznik lusterek składanych 69 zł 2x ramka przełącznika 26 zł 2x sterowniki drzwi HIGH 59 zł 2x lampki LED tablicy rej 50 zł kabelki piny taśmy itd 20 zł przełącznik świateł auto 45 zł żarówki LED bagażnik 26 zł żarówki LED wnętrze 14 zł pokrywa akumulatora 32 zł podświetlenie klamek 52 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cliner Posted January 26, 2021 at 12:43 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 12:43 PM Ile masz pinów w podpięciu lusterka wewnętrznego?Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandini Posted January 26, 2021 at 12:43 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 12:43 PM O nie, już nic nie dokładam. Zrobiłem sobie zestawienie ile pieniędzy wydałem żeby dołożyć sobie zabawki do auta i wyszło mi że wydałem 1708 zł. Koniec z zabawami. Jedyne co jeszcze zrobię to odblokowanie Android Auto w radiu. Ale to za jakiś czas. czujnik deszczu 60 zł montaż czujnika + żelek 80 zł wygłuszenie maski 130 zł siłowniki gazowe maski 80 zł pokrywa silnika 55 zł oświetlenie dywaników 65 zł lampki ostrzegawcze drzwi 40 zł lusterko wewnętrzne fotochrom 48 zł 2x lusterka zewnętrzne 278 zł 2x wkłady fotochrom lusterek zewnętrznych 370 zł nowa lampka wewn 90 zł kostka/wtyczka lusterka 19 zł przełącznik lusterek składanych 69 zł 2x ramka przełącznika 26 zł 2x sterowniki drzwi HIGH 59 zł 2x lampki LED tablicy rej 50 zł kabelki piny taśmy itd 20 zł przełącznik świateł auto 45 zł żarówki LED bagażnik 26 zł żarówki LED wnętrze 14 zł pokrywa akumulatora 32 zł podświetlenie klamek 52 zł No niestety, ale nic nie jest za darmo. Zabawa w retrofit potrafi kosztować, ale później też bardzo cieszy. Pożyjemy zobaczymy . Za jakieś czas zapomnisz o wydatkach, a autko zacznie nudzić i człowiek chciał by coś nowego znów zaczęło cieszyć. Tak to działa. Tak czy siak polecam FLA i jak już zaczniesz myśleć masz pomysł gotowy. Naprawdę polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 26, 2021 at 12:44 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 12:44 PM (edited) 7 minut temu, cliner napisał: Ile masz pinów w podpięciu lusterka wewnętrznego? Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk Pytasz o kostkę idącą do lusterka? Nie mam pojęcia bo Robert robił ale pewnie 6 bo są boczne fotochromy i na jego lusterku wstecznym działały. 6 minut temu, Bandini napisał: No niestety, ale nic nie jest za darmo. Zabawa w retrofit potrafi kosztować, ale później też bardzo cieszy. Pożyjemy zobaczymy . Za jakieś czas zapomnisz o wydatkach, a autko zacznie nudzić i człowiek chciał by coś nowego znów zaczęło cieszyć. Tak to działa. Tak czy siak polecam FLA i jak już zaczniesz myśleć masz pomysł gotowy. Naprawdę polecam. Musiał bym zmienić gateway na high + lusterko wiec to odpada za duży koszt. Automatyczna zmiana świateł nie jest mi raczej potrzebna, za mało tras robię aby to miało sens. Potem by mnie ksenony korciły żeby dołożyć i znowu bym jechał do Roberta 😄 Edited January 26, 2021 at 12:51 PM by wawu1991 (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandini Posted January 26, 2021 at 12:54 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 12:54 PM Musiał bym zmienić gateway na high + lusterko wiec to odpada za duży koszt. Automatyczna zmiana świateł nie jest mi raczej potrzebna, za mało tras robię aby to miało sens. Potem by mnie ksenony korciły żeby dołożyć i znowu bym jechał do Roberta Chłopak też potrzebuje na chleb więc każdy będzie zadowolony Wymiana Gateway to max 200 zł, a później już masz otwartą drogę do wielu, wielu nowych modów.P. S. Jak byś potrzebował gatka w wersji high to ma na zbyciu za grosze. Leży i się kurzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 26, 2021 at 12:57 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 12:57 PM 1 minutę temu, Bandini napisał: Chłopak też potrzebuje na chleb więc każdy będzie zadowolony Wymiana Gateway to max 200 zł, a później już masz otwartą drogę do wielu, wielu nowych modów. P. S. Jak byś potrzebował gatka w wersji high to ma na zbyciu za grosze. Leży i się kurzy. Ale korcisz. Jak diabeł 😜 Ale nie, dziękuję. Mam to co chciałem i więcej już nie będę dokładał. Przynajmniej teraz... 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry Posted January 26, 2021 at 01:42 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 01:42 PM 46 minut temu, Bandini napisał: Chłopak też potrzebuje na chleb więc każdy będzie zadowolony Wymiana Gateway to max 200 zł, a później już masz otwartą drogę do wielu, wielu nowych modów. P. S. Jak byś potrzebował gatka w wersji high to ma na zbyciu za grosze. Leży i się kurzy. Witam, to ile ten gate no i jaki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandini Posted January 26, 2021 at 03:17 PM Report Share Posted January 26, 2021 at 03:17 PM Witam, to ile ten gate no i jaki ?Poszło na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 27, 2021 at 10:26 AM Report Share Posted January 27, 2021 at 10:26 AM 21 godzin temu, cliner napisał: Ile masz pinów w podpięciu lusterka wewnętrznego? Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk W kostce idącej do lusterka jest 6 kabelków wczoraj sprawdziłem. I potwierdzam że lusterko 3G085751AD steruje bocznymi fotochromami. Zamontowałem u siebie i działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cliner Posted January 27, 2021 at 11:48 AM Report Share Posted January 27, 2021 at 11:48 AM DziękiSent from my Pixel 3 XL using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamiX Posted January 30, 2021 at 10:58 AM Report Share Posted January 30, 2021 at 10:58 AM (edited) Przed chwilą zmieniłem sterowniki na ...593E i ...592E (z Octavii) Jednak nie mogę się z nimi połączyć. Wiecie co może być przyczyną? Dodam, że regulacja lusterek działa poprawnie, a szyby działają góra/dół, ale nie automatycznie. Na starych sterownikach również nie działają automatyczne szyby (nie da się ich otworzyć ani zamknąć z pilota) Edited January 30, 2021 at 11:19 AM by KamiX (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted January 30, 2021 at 11:36 AM Report Share Posted January 30, 2021 at 11:36 AM Kurde dziwne, oba sterowniki nie lacza sie? Moze odpal auto, zgas. Wyjmij kluczyk ze stacyjki, zamknij auto, otworz auto, wlacz zaplon i od nowa laczenie vcds autoscan pelny i wtedy sprawdz. Moze komputer potrzebuje jakiegis restartu czy cos. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamiX Posted January 30, 2021 at 12:46 PM Report Share Posted January 30, 2021 at 12:46 PM (edited) Założyłem znowu sterowniki high najpierw prawy, potem lewy (podczas zakładania lewego sterownika prawe lusterko samo się złożyło i rozłożyło), samochód zamknąłem i otworzyłem kilka razy. Udało się połączyć ze sterownikiem prawych drzwi - wkleiłem kodowanie ze starego, dodatkowo składane lusterka, tryb komfortowy składanych lusterek i podświetlenie w lusterku. Szyby przednie dalej nie działają w automacie. Centralny nie otwiera/zamyka drzwi kierowcy oraz szyb. Lusterka z przełącznika się składają. Brak połączenia ze sterownikiem drzwi kierowcy. Edited January 30, 2021 at 12:51 PM by KamiX (see edit history) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts