Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
Zaloguj się, aby obserwować  
100ciastek

octavia 3 Amundsen/bolero - zgasł w trakcie jazdy

Recommended Posts

Spotkaliście się z czymś takim ? Po prostu zgasł. Czarny ekran i brak reakcji i dźwięku. Wyłączenie i włączenie samochodu nic nie daje. Reset w serwisie i odpalił. Po 30 sek. wetknąłem kabel do wejścia usb i znów zgasł. Wyciągam kabel i odpala po minucie. I tak w kółko. Po kilku godzinach działa normalnie. Serwis twierdzi że to przez pogodę... że mgła... że temperatury ... że wilgoć ...itd. Znaczy lanie wody. Umówiłem się na czwartek na dokładniejsze badanie. Moze ktoś już coś takiego miał ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych
3 minuty temu, 100ciastek napisał:

że mgła... że temperatury ... że wilgoć

Może być. Auto garażowane? Wrzuć na tył coś takiego i obserwuj.

Silica_Gel_desiccant_for_packaging-1024x


baner.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Garażowane ale ostatnio 3kkm po Niemczech bez garażu. A pogoda jaka była lepiej nie wspominać. Mgła i deszcz non stop. Myślisz że to od wilgoci w kabinie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A bo ty masz trójkę? Do ASO na wymianę wal tak jak koledzy. U ciebie widać dodatkowe atrakcje w postaci wyłączania się. Sprawdź też z pochłaniaczem wilgoci bo wiesz, materiałowe dywaniki bardzo dużo jej produkują.


baner.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak jak na Facebooku pisałem u mnie panel dotykowy nie działa i dopiero jak się auto nagrzeje to zaczyna działać. Nie robi się to za każdym razem, ale czasami się zdarza. Dobrze, że akurat wczoraj panel nie działał i udało się podjechać do ASO i przy panu serwisancie nie działało. W poniedziałek odstawiam do ASO i będą robić....zobaczymy z jakim efektem. Jak się będzie powtarzało to będę "ich" męczył, bo trochę to irytując, a po drugie nie było to tanie...
Na zimę akurat mam gumowe dywaniki, więc na pewno to nie to. Jedynie co to garaż jest nieogrzewany i jest tam wilgotno, ale moim zdaniem to i tak powinno to działać....Przy zakupie mogli powiedzieć, że jak będzie mgła, wilgoć i będzie zimno to może to nie działać, tak to bym tego nie dobierał do wyposażenia..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, ucho235 napisał:

przy panu serwisancie nie działało

Niezły fart, zazwyczaj pod ASO wszystko działa B|

W sumie racja, bo auta nie trzyma się w salonie koło kominka. Ciśnij ich o wymianę panelu na nowy.


baner.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeżeli masz konto, zaloguj się aby pisać ze swojego konta.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link został automatycznie osadzony.   Wyświetl tylko jako link

×   Twoja poprzednia zawartość wypowiedzi została przywrócona..   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   12 użytkowników, 0 anonimowych, 44 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team