Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych

Recommended Posts

Mam problem z 5-letnią Octavią a raczej z jej oświetleniem zewnętrznym. Od kilku dni zaświeca się kontrolka uszkodzenia żarówek. Zaświeca się i po czasie gasła, aż do wczorajszego dnia. Wczoraj zapaliła się i świeci cały czas. Stwierdziłem, że nie mam prawej przedniej lampy mijania, świateł drogowych (obu), świateł do jazdy dziennej, części pozycji z tyłu w jednej i drugiej lampie oraz kierunkowskazu w lewej tylnej lampie. dodatkowo nie działa centralny zamek (drzwi można zamknąć tylko z klucza). Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek spotkał się z podobnym problemem i czy można go rozwiązać domowym sposobem? Bezpieczniki sprawdziłem, żarówki również.

Edytowano przez kamel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Odnośnie świateł, też mi się świeciała kontrolka żarówek, też świeciła i gasła... Dość irytujące, szczególnie że wymieniałem obie lampy przednie ponieważ kupiłem troszkę rozbitą OCT2, kilka razy kasował mi kolega za pomocą delphi ten błąd, sam kasowałem pod domem vcdsem ale tutaj to był jakiś problem z napięciem... W końcu problem sam się rozwiązał i błąd przestał się wyświetlać. Podpinałeś auto pod komputer może żeby zdiagnozować błędy?

Edytowano przez Kot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Często taki objaw powoduje lampka oświetlenia tablicy rejestracyjnej ,Przeważnie prawa,ale to nie reguła.Może świecić i generować błąd.Miałem tak u siebie.Jak rozkręciłem to sama rdza .W ASO koszt ok 30 zł.Na allegro trochę taniej ale dochodzi przesyłka i wychodzi na to samo.Śrubki mocujące lampkę to torx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Co do centralnego zamka ,to zrestartuj go.Czyli jak włożysz kluczyk to przekręć w lewo i przytrzymaj.Jak masz elektryczne szyby to powinny się otworzyć.Po chwili to samo tylko w prawo.Może pomoże.U mnie pomogło jak głupiało mi domykanie szyb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. A mnie szlag trafia, bo dzisiaj rano wszystko znowu SAMO wróciło do normy. Dopóki cholerstwo do końca się nie zepsuje, to nie mam czego szukać i grzebać!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Już wszystko wiem!!!

Mam uszkodzone mocowanie bezpiecznika w skrzynce w komorze silnika. I to był właśnie powód, który powodował takie zachowanie instalacji oświetleniowej.

Dziękuję wszystkim za pomoc w tej walce z bezduszną materią!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   5 użytkowników, 0 anonimowych, 15 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team