Jump to content

Detailingowy FAQ, czyli jak dbać o auta

Mickul

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Dnia 11.05.2017 at 00:04, Malwin41 napisał:

Nie odczujesz roznicy pomiedzy Fusso do jasnego i ciemnego lakieru. Co do kurzu wszystkie woski na caranubie go przyciagaja.

Ciekawa teoria... to czego zymol, swisswax, polischangel nie przyciągają kurzu ???

• 1 month later...
  • Namo changed the title to Detailingowy FAQ, czyli jak dbać o auta
22 godziny temu, LEMUR napisał:

Odnośnie dwóch firm, ktoś coś poleca bardziej? FX Protect B7+B5 vs Nano Ceramic Protect 9H

Dwie lub trzy warstwy Nano Ceramic Protect 9H + na to Soft z Nano i jest mega efekt wizualny, a do tego ochrona lakieru powłoką 9H.

Ja u siebie miałem pierwszą wersję powłoki 9H i tylko jedną warstwę. Docieranie tej pierwszej wersji to była jakaś masakra - dziś to jest podobno bajka. Po roku nie odświeżyłem softem z braku czasu i... żałuję. Teraz czeka mnie mała korekta, ale znowu idę w Nano Ceramic.

• 2 weeks later...

@Mickul masz jakiś patent na biały osad po myciu - jakby kamień w wodzie a nawet na 100% to on :-D. Wpięty byłem pod zmiękczacz w domu to nie było problemu teraz dołożyli mi licznik ogrodowy, który nie przechodzi przez zmiękczacz i jest tragedia. Są jakieś filtry typowo pod myjkę ciśnieniową? Czy w ogóle spotkałeś się z takim czymś? Jakość wód w Dąbrowie Górniczej jest poniżej tragedii... rury wszystkie nowe na posesji - sąsiedzi to samo ahhhhh. Dzięki z góry za odpowiedź ;)

Nie uśmiecha mi się trzeć ścierką po każdym myciu bo to ciężko schodzi...