Jump to content

Zmiana reflektorów zwykłych na Xenon z LED

Ewert

Recommended Posts

• 1 month later...

Podpinam się pod temat.
Zastanawiam się również nad zmianą lamp zwykłych, na xenonowe. Zastanawiam się, czy warto. Znaczy pod kątem kosztów itp, bo jeżeli chodzi o samą jakoś światła -  lampy, to na pewno.

mój samochód to Skoda octavia 2.0 tdi 150 km. z DSG. Lampy mają spryskiwacze ( póki co, tylko denerwują i płyn marnują ). Nie wiem, co jeszcze mam podać. na auto dna, jak sprawdzałem to jest napisane, Poziom wyposażenia LUXURY VERSION, Kod poziomu wyposażenia A8D. Kiedyś już sprawdzałem możliwości wymiany i "coś" tam w necie było. Teraz tak jakby temat znikł. Zastanawiam się, czy to jest aż tak nieopłacalne, że już nikt nie chce tego robić ? czy zwyczajnie teraz to każdy serwis to robi ?

• 2 months later...

Robił ktoś ostatnio u siebie lub oferuje wykonanie i może wycenić:

Wersja light - 

- lampy kompletne , poziomowanie, czujnik światła, wyłącznik świateł, gateway w wersji high, AFS, wtyczki i okablowanie.

Octavia MY14, Ambition z Amazing. Kilka lat temu dodany przez @rrobert czujnik zmierzchu i deszczu oraz przełącznik auto, więc to odpada. 

W dniu 20.03.2023 o 19:36, bob_best napisał(a):

Robił ktoś ostatnio u siebie lub oferuje wykonanie i może wycenić:

Wersja light - 

- lampy kompletne , poziomowanie, czujnik światła, wyłącznik świateł, gateway w wersji high, AFS, wtyczki i okablowanie.

Octavia MY14, Ambition z Amazing. Kilka lat temu dodany przez @rrobert czujnik zmierzchu i deszczu oraz przełącznik auto, więc to odpada. 

chcesz założyc xenony ?

• 2 months later...
  • 10 months later...
  • 11 months later...
  • 3 weeks later...
W dniu 5.05.2025 o 19:10, chudziak6 napisał(a):

Dzień dobry, uprzejmie proszę o informację na temat kosztu wymiany standardowych reflektorów na reflektory Full LED w Škodzie Octavii 3 FL z 2017 roku. Posiadam pojazd wyposażony w standardowe reflektory, bez spryskiwaczy.

skontaktuj sie z @rrobert

• 11 months later...

Czy z modułem Gateway 5Q0 907 530 AH (to jest chyba Mid), po dołożeniu AFS, Xenony będą świecić i da się je prawidłowo przełączać mijania/drogowe? Chce narazie zrobić wersje Light bez sprysków.

Edited by Norbiciat (see edit history)