W dniu 23.06.2025 o 11:58, woksio napisał(a):Robiłem drzwi i boczki i zmieniałem przód na m-165 (przód) oraz mx-165 (tył)
nie zaklejałem matami wszystkiego na beton, nie chciałem zbytnio obciążać drzwi https://photos.app.goo.gl/EAVYF5k2CJkU8Ph3A
uwaga 1: - oryginalne głośniki mają "daszki/parapety" odrowadzające wodę do wnętrza drzwi - jak włożysz dystanse i głośniki to tego nie ma; na zdjęciach zobaczysz później dołożone pomarańczowe "daszki" nad głośnikami. wcześniej dystanse z MDFu zaczęły już chłonąć wodę.
uwaga 2: - trójktąty w których są piszczki warto przetkać igłą bo są w dużej części zatkane
uwaga 3: jak będziesz składał i wkręcał 2 śróby - wkręć na klej do gwintów - powinno uszczelnić bo u mnie było widać ślady wody lecące właśnie tędy; widać też że woda przedostawała się do środka przez spinki - tutaj warto zaopatrzyć się w nowe spinki i wymienić żeby do tego już nie wracać.
różnica jest - zdecydowanie na +
Dziękuję bardzo za odpowiedź, cenne uwagi oraz zdjęcia - mega robota !!!
Mam pytanie: Masz może linka do tych dystansów chroniących przed wodą?
Swoją drogę zastanawiam się czy można jakoś zabezpieczyć się przed wodą - wykonać jakiś daszek powyżej, itd. Zobacz jak rozbiorę drzwi.