Skocz do zawartości

Historia edycji

hampster

hampster

Uzupełnienie.

W dniu 23.06.2025 o 11:58, woksio napisał(a):

Robiłem drzwi i boczki i zmieniałem przód na m-165 (przód) oraz mx-165 (tył)

nie zaklejałem matami wszystkiego na beton,  nie chciałem zbytnio obciążać drzwi https://photos.app.goo.gl/EAVYF5k2CJkU8Ph3A

uwaga 1: - oryginalne głośniki mają "daszki/parapety" odrowadzające wodę do wnętrza drzwi - jak włożysz dystanse i głośniki to tego nie ma; na zdjęciach zobaczysz później dołożone pomarańczowe "daszki" nad  głośnikami. wcześniej dystanse z MDFu zaczęły już chłonąć wodę.

uwaga 2: - trójktąty w których są piszczki warto przetkać igłą bo są w dużej części zatkane

uwaga 3: jak będziesz składał i wkręcał 2 śróby - wkręć na  klej do gwintów - powinno uszczelnić bo u mnie było widać ślady wody lecące właśnie tędy; widać też że woda przedostawała się do środka przez spinki - tutaj warto zaopatrzyć się w nowe spinki i wymienić żeby do tego już nie wracać.

różnica jest - zdecydowanie na +

Dziękuję bardzo za odpowiedź, cenne uwagi oraz zdjęcia - mega robota !!!

Mam pytanie: Masz może linka do tych dystansów chroniących przed wodą?

Swoją drogę zastanawiam się czy można jakoś zabezpieczyć się przed wodą - wykonać jakiś daszek powyżej, itd. Zobacz jak rozbiorę drzwi.

hampster

hampster

W dniu 23.06.2025 o 11:58, woksio napisał(a):

Robiłem drzwi i boczki i zmieniałem przód na m-165 (przód) oraz mx-165 (tył)

nie zaklejałem matami wszystkiego na beton,  nie chciałem zbytnio obciążać drzwi https://photos.app.goo.gl/EAVYF5k2CJkU8Ph3A

uwaga 1: - oryginalne głośniki mają "daszki/parapety" odrowadzające wodę do wnętrza drzwi - jak włożysz dystanse i głośniki to tego nie ma; na zdjęciach zobaczysz później dołożone pomarańczowe "daszki" nad  głośnikami. wcześniej dystanse z MDFu zaczęły już chłonąć wodę.

uwaga 2: - trójktąty w których są piszczki warto przetkać igłą bo są w dużej części zatkane

uwaga 3: jak będziesz składał i wkręcał 2 śróby - wkręć na  klej do gwintów - powinno uszczelnić bo u mnie było widać ślady wody lecące właśnie tędy; widać też że woda przedostawała się do środka przez spinki - tutaj warto zaopatrzyć się w nowe spinki i wymienić żeby do tego już nie wracać.

różnica jest - zdecydowanie na +

Dziękuję bardzo za odpowiedź, cenne uwagi oraz zdjęcia - mega robota !!!

Mam pytanie: Masz może linka do tych dystansów chroniących przed wodą?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team