Witam. VW Jetta 1.2 TSI 2015r. Ja mam to samo u mnie pierwsze objawy były po 90 tys syf niesamowity, po czyszczeniu jak ręką odjął. Następnie nawrót objawów przy przebiegu 144 tys km. Wszystko zostało wyczyszczone objawy ustały ale stało się coś bardzo dziwnego bo syf wrócił po 12 tys km wypadanie zapłonów błąd sporadycznie pojawia.sie np na 2 cylindrze po odpaleniu samochodu kilka sekund i znika, świece nowe cewka zapasowa podmieniona na każdym cylindrze. Nie wiem co mogło spowodować tak szybkie osadzenie się nagaru przynajmniej 5x szybciej niż normalnie. Dodam że nie jeżdżę jak dziadek tylko staram się trzymać auto na wyższych obrotach 4 bieg wrzucam najwcześniej przy 70km/h. Jedyne co mi przychodzi na myśl to wymienić wszystkie cewki, wtryski i separator oleju zanim ponownie wyczyszcze ten nagar. Najlepsze jest to że oleju wcale nie ubywa (jakieś 0,3l na 10 tys) olej Castrol 5w30 LL wymieniany co 10 do 12 tys km. Paliwo tylko Shell v power racing ewentualnie 98 z orlenu lub bp, wydech czysty jak nowy. Obecny przebieg 158 tys km. Najgorsze jest to że usługa czyszczenia jest bardzo droga ( najtaniej 1000zl) i nie uśmiecha mi się tego robić dwa razy w roku. Załączam zdjęcie zawory na 4 cylindrze gdzie udało.mi się dojść kamerka z allegro przez kolektor.
Historia edycji
Witam. VW Jetta 1.2 TSI 2015r. Ja mam to samo u mnie pierwsze objawy były po 90 tys syf niesamowity, po czyszczeniu jak ręką odjął. Następnie nawrót objawów przy przebiegu 144 tys km. Wszystko zostało wyczyszczone objawy ustały ale stało się coś bardzo dziwnego bo syf wrócił po 12 tys km wypadanie zapłonów błąd sporadycznie pojawia.sie np na 2 cylindrze po odpaleniu samochodu kilka sekund i znika, świece nowe cewka zapasowa podmieniona na każdym cylindrze. Nie wiem co mogło spowodować tak szybkie osadzenie się nagaru przynajmniej 5x szybciej niż normalnie. Dodam że nie jeżdżę jak dziadek tylko staram się trzymać auto na wyższych obrotach 4 bieg wrzucam najwcześniej przy 70km/h. Jedyne co mi przychodzi na myśl to wymienić wszystkie cewki, wtryski i separator oleju zanim ponownie wyczyszcze ten nagar. Najlepsze jest to że oleju wcale nie ubywa (jakieś 0,3l na 10 tys) olej Castrol 5w30 LL wymieniany co 10 do 12 tys km. Paliwo tylko Shell v power racing ewentualnie 98 z orlenu lub bp, wydech czysty jak nowy. Obecny przebieg 158 tys km. Najgorsze jest to że usługa czyszczenia jest bardzo droga ( najtaniej 1000zl) i nie uśmiecha mi się tego robić dwa razy w roku.
Witam. VW Jetta 1.2 TSI 2015r. Ja mam to samo u mnie pierwsze objawy były po 90 tys syf niesamowity, po czyszczeniu jak ręką odjął. Następnie nawrót objawów przy przebiegu 144 tys km. Wszystko zostało wyczyszczone objawy ustały ale stało się coś bardzo dziwnego bo syf wrócił po 12 tys km wypadanie zapłonów błąd sporadycznie pojawia.sie np na 2 cylindrze po odpaleniu samochodu kilka sekund i znika, świece nowe cewka zapasowa podmieniona na każdym cylindrze. Nie wiem co mogło spowodować tak szybkie osadzenie się nagaru przynajmniej 5x szybciej niż normalnie. Dodam że nie jeżdżę jak dziadek tylko staram się trzymać auto na wyższych obrotach 4 bieg wrzucam najwcześniej przy 70km/h. Jedyne co mi przychodzi na myśl to wymienić wszystkie cewki, wtryski i separator oleju zanim ponownie wyczyszcze ten nagar. Najlepsze jest to że oleju wcale nie ubywa (jakieś 0,3l na 10 tys) olej Castrol 5w30 LL wymieniany co 10 do 12 tys km. Paliwo tylko Shell v power racing ewentualnie 98 z orlenu lub bp, wydech czysty jak nowy. Obecny przebieg 158 tys km. Najgorsze jest to że usługa czyszczenia jest bardzo droga ( najtaniej 1000zl) i nie uśmiecha mi się tego robić dwa razy w roku.
Witam. VW Jetta 1.2 TSI 2015r. Ja mam to samo u mnie pierwsze objawy były po 90 tys syf niesamowity, po czyszczeniu jak ręką odjął. Następnie nawrót objawów przy przebiegu 144 tys km. Wszystko zostało wyczyszczone objawy ustały ale stało się coś bardzo dziwnego bo syf wrócił po 12 tys km wypadanie zapłonów błąd sporadycznie pojawia.sie np na 2 cylindrze po odpaleniu samochodu kilka sekund i znika, świece nowe cewka zapasowa podmieniona na każdym cylindrze. Nie wiem co mogło spowodować tak szybkie osadzenie się nagaru przynajmniej 5x szybciej niż normalnie. Dodam że nie jeżdżę jak dziadek tylko staram się trzymać auto na wyższych obrotach 4 bieg wrzucam najwcześniej przy 70km/h. Jedyne co mi przychodzi na myśl to wymienić wszystkie cewki, wtryski i separator oleju.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników online
-
Podobna zawartość
-
sprzedam NIEAKTUALNE Dywaniki welurowe Skoda Octavia III 3 RS oryginalne stan b. dobry + gratis
Przez Tom_asz,
- 0 odpowiedzi
- 1049 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 96 wyświetleń
-
- 2 odpowiedzi
- 163 wyświetleń
-
- 0 odpowiedzi
- 87 wyświetleń