Skocz do zawartości

Historia edycji

MAd890

MAd890

Odp do punktu:

1) sprawdz napinacz czy nie jest wyciągnięty na 7 zab jest taki korek z boku silnika pod rozrządem. Jeżeli tak jest do rozrzad do wymiany.

2) mam tak samo czuje delikatne dralgania na zimnym silniku. Do tego u mnie jest taki dziek wyjący jak plodpalasz auto po nocy. Wyje moze z 1-2 s.

Co do oleju to mam taka sama sytuację przebieg 217 k 1.8 skodzina octavia cjsa. Jak kupiłem to autko z przebiegiem 212 k  to wymieniłem: rozrzad, świece, odme, pompę wody, olej + plukanka, nowy plyn chłodniczy g13, orzeszkowanie dolotu, czyszczenie główek wtryskiwaczy.

Po wymianie odmy z oryginalnej na oryginalna autko jakby zaczęło inaczej pracowac ( chodzi mi o dziek zrobil sie tak jakby świszczacy) no i zaczęło brac olej, ok. 0.5 l na 1500 km... będę próbował jeszcze użyć anty koksa na pierścienie bo przy takim nalocie km to pewnie sa zanagarowane. No i myślę czy nie wymienić odmy jeszcze raz...

MAd890

MAd890

Mam ta sama sytuację przebieg 217 k 1.8 skodzina octavia cjsa. Jak kupiłem to autko to wymieniłem: rozrzad, świece odme, pompę wody, olej + plukanka, nowy plyn chłodniczy g13, orzeszkowabie dolotu, czyszczenie główek wtryskiwaczy i co ? I po wymianie odmy z oryginalnej na oryginalna autko jakby zaczęło inaczej pracowac ( chodzi mi o dziek zrobil sie tak jakby świszczacy) no i zaczęło brac olej, ok. 0.5 l na 1500 km... będę próbował jeszcze użyć anty koksa na pierścienie bo przy takim nalocie km to pewnie sa zanagarowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team