Skocz do zawartości

Historia edycji

Bernard213

Bernard213

Jeszcze jedna rzecz zauważyłem w aplikacji vag dpf. Mamy podział na soot mass calc. i soot mass measured miedzy ktorymi sa rozbieżności. Z tego co wiem to prawidłową wartością jest soot mass calc. "problem" w tym ze gdy parametr soot mass measured dobije do wartości granicznej tj. Około 22,5g to automaczynie parametr soot mass calc. nie ważne jaką ma wartość to przeskakuje również na wartość graniczną i zaczyna sie proces wypalania. Przykladowo dniu dzisiejszym przeskoczyło z 18 na 22g. W tym podczas wypalania soot mass measured przy końcówce spada nawet do -9.

Pytanie jak jest wyliczany parametr soot mass measured, na podstawie różnicy ciśnień? I czy powyższe zjawisko świadczy o jakiejś awarii czy poprostu to tak ma działać?

Bernard213

Bernard213

Jeszcze jedna rzecz zauważyłem w aplikacji vag dpf. Mamy podział na soot mass calc. i soot mass measured miedzy ktorymi sa rozbieżności. Z tego co wiem to prawidłową wartością jest soot mass calc. "problem" w tym ze gdy parametr soot mass measured dobije do wartości granicznej tj. Około 22,5g to automaczynie parametr soot mass calc. nie ważne jaką ma wartość to przeskakuje również na wartość graniczną i zaczyna sie proces wypalania. Przykladowo dniu dzisiejszym przeskoczyło z 18 na 22g.

Pytanie jak jest wyliczany parametr soot mass measured, na podstawie różnicy ciśnień? I czy powyższe zjawisko świadczy o jakiejś awarii czy poprostu to tak ma działać?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team