Potato Opublikowano 7 sierpnia 2026 o 06:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2026 o 06:38 Dzień dobry, posiadam Skodę Octavię II z 2008 roku, silnik 1.9 TDI BXE. Mam problem z migającą kontrolką świec żarowych. Objaw pojawia się najczęściej podczas jazdy, jednak nie towarzyszy mu zmiana pracy silnika — samochód nie traci mocy, nie dymi i jeździ normalnie. Światła stopu działają poprawnie. Dodatkowo zauważyłem, że na rozgrzanym silniku auto odpala dopiero po dłuższym kręceniu rozrusznikiem, natomiast na zimnym silniku uruchamia się bez problemu. Została już wymieniona przepustnica oraz czujnik położenia wałka rozrządu, ponieważ mechanicy stwierdzili, że komputer wykazał zapisane błędy dotyczące tych elementów. Niestety wymiana części nie rozwiązała problemu. Obecnie nie mam możliwości podłączenia samochodu pod komputer i odczytania aktualnych błędów. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i wskazówki, co jeszcze warto sprawdzić, aby znaleźć przyczynę tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi