Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych

Recommended Posts

Octavia I 1,9 tdi 100 KM. 2006r.

Po odpaleniu pracuje normalnie dopiero podczas jazdy jeśli silnik wejdzie na około 3000 obrotów samochód traci moc i przyspieszenie świeci się CHECK. Po ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy tylko na chwilę. Silnik nie dymi i reszta pracuje bez zastrzeżeń. Gdzie szukać przyczyny? Ktoś coś może miał może wie ;) Ps. na diagnostykę wybieram się około środy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Po tym co piszesz wszystko wskazuje na przechodzenie w tryb awaryjny. Na pewno będzie konieczność podłączenia auta pod tester diagnostyczny, ja obstawiam, że odczyta się błąd: Wartość ciśnienia doładowania, przekroczona górna granica doładowania. Może to świadczyć o kilku rzeczach, może być to awaria zaworu N75 lub samej turbosprężarki (zatarcie kierownic zmiennej geometrii). Konieczność sprawdzenia wartości ciśnienia doładowania podczas jazdy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   8 użytkowników, 0 anonimowych, 14 gości (Zobacz pełną listę)

×

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team