Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
Zaloguj się, aby obserwować  
david_n

octavia 3 Brak sygnału biegu wstecznego

Recommended Posts

Witam. 

Mam Octavie 3 FL z 2019 roku 1.6 TDI DGTE.

Ostatnio zakupiłem obdeleven w wresji pro, z zamiarem wyłączenia start / stop.

Zmieniłem w gateway'u wartosc napiecia i jest tak jak mialo byc - start stop nie gasi silnika.

Oprócz tego pokusiłem się na zakodowanie (przynajmniej próbę) cornering lights i mirror folding with reverse.

Wszystko zgodnie z informacjami z tego oraz innego forum, czyli jeśli chodzi o doświetlanie to:

09->security access->adaptacja->Leuchte12NL LB45-light B12-> abbiegelicht links.... itd dla lampy prawej.. niestety to u mnie nie działa, więc przywróciłem "not active".

Do rzeczy.

Po tych zmianach szybko zorientowałem sie, że nie zapala się światło wsteczne po wrzuceniu biegu wstecznego oraz nie uruchamia sie PDC (dopiero jak zaczynam cofać to PDC się uruchamia..)

Ktoś miał taką sytuacje? Co z tym zrobić. 

W 09 w "live data" czyli poczciwe measuring blocks wartość dla "reversing light switch" się nie zmienia i pisze not coded.

Niby nic, ale jednak trochę mnie to gryzie po gardle. WTF?

Edytowano przez david_n

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przegląda tę stronę.

  • Kto jest online   11 użytkowników, 0 anonimowych, 52 gości (Zobacz pełną listę)


Reklamy dla niezalogowanych


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team