Skocz do zawartości

Historia edycji

RUDiCK

RUDiCK

W dniu 30.01.2016 o 06:46, rrobert napisał(a):

no tak. na zleceniu napisałem ze licznik pochodzi z legalnego źródła, zrobili ksero dowodu i gotowe. oczywiście przed cała akcją powiedzieli ze jak coś się wysypie to nie ponoszą odpowiedzialności za to.  Standardowo wysypała się pompa ESP - która jest kodowana pod VIN auta - a dokładnie pod immo. po przywróceniu oryginalnego kodowania i przeprowadzeniu ustawień podstawowych wszystko było ok.  Inne serwisy informowały mnie ze się nie da bo to platforma MQB. ale kumaty i komunikatywny elektronik z ASO ogarnął temat.     

Witam. Mam zamiar zmienić zegary na takie z kolorowym wyświetlaczem (nie virtual kokpit). Jak wygląda sprawa immobilisera? mam już gościa który zdejmie mi ochronę komponentu ale zastanawia mnie co dalej z immobiliserem. Czy procedura zdjęcia ochrony komponentu jest jednoznaczna z przepisaniem immo pod VIN auta? 

Nie wiem czy jest zrozumiale o co mi chodzi, ale gdy zmieniałem radio i gościu zdejmował mi CP to połączył się tam jakoś sprzętem z serwerami WV, trwało to chwile i radyjko działo. Oczywiście działały wyłącznie te funkcje które były przypisane do mojego VIN (np android auto nie) ale to było tyle i koniec. Czy w przypadku licznika tak samo będzie, czy Immobiliser musze osobno jeszcze ogarnąć?

RUDiCK

RUDiCK

W dniu 30.01.2016 o 06:46, rrobert napisał(a):

no tak. na zleceniu napisałem ze licznik pochodzi z legalnego źródła, zrobili ksero dowodu i gotowe. oczywiście przed cała akcją powiedzieli ze jak coś się wysypie to nie ponoszą odpowiedzialności za to.  Standardowo wysypała się pompa ESP - która jest kodowana pod VIN auta - a dokładnie pod immo. po przywróceniu oryginalnego kodowania i przeprowadzeniu ustawień podstawowych wszystko było ok.  Inne serwisy informowały mnie ze się nie da bo to platforma MQB. ale kumaty i komunikatywny elektronik z ASO ogarnął temat.     

Witam. Mam zamiar zmienić zegary na takie z kolorowym wyświetlaczem (nie virtual kokpit). Jak wygląda sprawa immobilisera? mam już gościa który zdejmie mi ochronę komponentu ale zastanawia mnie co dalej z immobiliserem. Czy procedura zdjęcia ochrony komponentu jest jednoznaczna z przepisaniem immo pod VIN auta? 

Nie wiem czy jest zrozumiale o co mi chodzi, ale gdy zmieniałem radio i gościu zdejmował mi CP to połączył się tam jakoś sprzętem z serwerami WV, trwało to chwile i radyjko działo. Oczywiście działały wyłącznie te funkcje które były przypisane do mojego VIN (np android auto nie) ale to było tyle i koniec. Czy w przypadku licznika tak samo będzie czy Immobiliser musze osobno jeszcze ogarnąć?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team