W dniu 2.05.2024 o 20:05, rrobert napisał(a):najpierw robi się immo. do montażu używanego licznika konieczna jest zgoda koncernu. tylko legalny użytkownik GEKO może wystąpić o taką zgodę. Potem jak już dostaniemy zgodę robimy wymianę licznik i cieszymy się lub nie nowym licznikiem.
Zdaje sobie sprawę że ochrona komponentu jest nie do przeskoczenia, ale czy immo można zrobić samemu przez VCDS? Chodzi o to, że tak jak pisałeś, po założeniu nowych zegarów wysypuje się pompa ABS - o czym się osobiście przekonałem 😕, na szczęście mam VCDS wszystkie backupy więc sobie przywróciłem samochód do stanu używalności. Chodzi mi o to że założył bym zegary i już z nimi podjechał bym na zdjęcie ochrony komponentu.
No i pytanie czy nawet jak bym sobie poradził z immo to czy zdjęcie CP z liczników to tylko w ASO czy u kogoś kto ma sprzęt - jak np ty, też się da?
Pozostaje jeszcze temat różnicy przebiegów, ale podobno mozna podjechac na stacje diagnaostyczna i zglosic ze sie chce wymienic licznik. Wpisują wtedy w CEPIK taka operacje (stary i nowy przebieg) i przebieg w systemie bedzie sie zgadzał.