dzida Opublikowano 28 sierpnia 2019 o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2019 o 19:12 Dziś zauważyłęm u siebie dziwny objaw z podświetleniem licznika jechałem po południu, włącznik świateł na AUTO, lampy bixenon z DRL LED, świeciły się LED-y (za jasno na mijania było), w liczniku były podświetlone wskazówki i cyfry. w momencie gdy wjechałem do lasu (droga w cieniu drzew - ciemniej się zrobiło) to wskazówki się świeciły nadal bez zmian, a cyfry coraz słabiej aż zgasły i kompletnie na liczniku było ciemno oprócz wskazówek. po wyjechaniu z cienia w lesie momentalnie się cyfry zapaliły (przy czym sprawdzałęm i na pewno mijania ise nie zaświeciły - cały czas na DRL) OCB? tak powinno być ? czy ktoś coś przekodował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluszek20 Opublikowano 28 sierpnia 2019 o 19:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2019 o 19:29 To prawidłowa reakcja licznika na jasność oświetlenia w kabinie. Licznik widział że robiło się ciemno wiec ściemnił i włączył podświetlenie sugerując że jest na tyle ceimno że warto by było włączyć światła mijania. VCDS em można zmienić czułość czujnika zmierzchu aby właśnie w takim lesie kiedy nie jest zbyt ciemno mijania włączały się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 29 sierpnia 2019 o 14:56 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2019 o 14:56 To prawidłowa reakcja licznika na jasność oświetlenia w kabinie. Licznik widział że robiło się ciemno wiec ściemnił i włączył podświetlenie sugerując że jest na tyle ceimno że warto by było włączyć światła mijania. VCDS em można zmienić czułość czujnika zmierzchu aby właśnie w takim lesie kiedy nie jest zbyt ciemno mijania włączały się automatycznie.ale od włączenia świateł mijania też jest czujnik... po to jeżdżę z ustawieniem włącznika świateł na AUTO.Ale poza tym to on robił odwrotnie: jak było jasno w kabinie to podswietlał zegary choć i tak je było widać, a jak w lesie się sciemnilo to NIE WŁĄCZYŁ świateł mijania ale za to ZGASIL podświetlenie zegarów tak że nie widziałem jak szybko jadę (byłem dodatkowo w okularach przeciwsłonecznych).bez sensu... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluszek20 Opublikowano 29 sierpnia 2019 o 18:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2019 o 18:45 Jest w tym sens. W takim razie zalecam przestawić czułość czujnika zmierzchu żeby wcześniej włączały się światła mijania tzn przy mniejszej ciemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi