Skocz do zawartości

Historia edycji

90ostry

90ostry

Dla potomnych - błąd był wyrzucany przez dodatkową pompę wody  - w instrukcji serwisowej to jest opisane jako V51 - auxiliary water pump, numer OEM 5Q0.965.561.B. Pompka na pewno wymusza obieg płynu po wyłączeniu silnika - nawet słychać po zgaszeniu - nie wiem czy coś jeszcze. Dostęp bardzo nieprzyjemny - od strony grodzi - ale dało radę wymienić idąc zgodnie z instrukcją (po zdemontowaniu dolotu). 
Z dobrych informacji - wymieniłem ponad 3 lata temu i wszystko działa bez problemu do dzisiaj. 

image.png.41f2af5cb6ff845d3e64104ccd6f7346.png

90ostry

90ostry

Dla potomnych - błąd był wyrzucany przez dodatkową pompę wody  - w instrukcji serwisowej to jest opisane jako V51 - auxiliary water pump, numer OEM 5Q0.965.561.B. Pompka na pewno wymusza obieg płynu po wyłączeniu silnika - nawet słychać po zgaszeniu - nie wiem czy coś jeszcze. Dostęp bardzo nieprzyjemny - od strony grodzi - ale dało radę wymienić idąc zgodnie z instrukcją (po zdemontowaniu dolotu). 
Z dobrych informacji - wymieniłem ponad 2 lata temu i wszystko działa bez problemu do dzisiaj. 

image.png.41f2af5cb6ff845d3e64104ccd6f7346.png

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team