blondas181 Opublikowano 14 stycznia 2021 o 21:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 o 21:37 Witam serdecznie wszystkie osoby na forum. Jestem posiadaczem Skody Octavii 3 Kombi 2.0 TDI DSG z 2014 roku. Jestem świeżo po wymianie radia z Bolero MIB1 na Amundsen MIB2. Bez namysłu i sprawdzenia zakupiłem w okazyjnej cenie wyświetlacz 5E0919605N Amundsen, co później okazało się wyświetlacz przyszedł bez dolnej listwy. W ASO dowiedziałem się, że nie da rady dokupić samej listwy ponieważ jest ona integralną częścią wyświetlacza i koniec. Czy ktoś z was posiada zbędną listwę i chciałby ją sprzedać, lub czy ktoś orientuję się gdzie mogę czegoś takiego szukać? Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 15 stycznia 2021 o 05:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2021 o 05:26 (edytowane) Kupić tą liswę,to jak polowanie na Yeti.Rozwiązanię numer 1-droższe-kupić mocno uszkodzony wyświetlacz,ale z kompletną ramką,rozwiązanie numer 2-rękodzieło twórcze ,jako tymczasowe maskowanie (ja wybrałem opcje 2).Później wstawię zdjęcie jak to wygląda. Edytowane 15 stycznia 2021 o 05:32 przez cliner (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondas181 Opublikowano 15 stycznia 2021 o 06:26 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2021 o 06:26 Dzięki wielkie za odp. Czekam na zdjęcie bo aż sam jestem ciekawy jak to wyszło. Zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś uszkodzonego wyświetlacza ale to i tak jest koszt 200-250 zł a dla samej listewki trochę mi się to nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:26 Tak to wygląda,akurat wylepiłem tym pseudo karbonem...Jest mała luka nad panelem z klawiszami,ale można to zniwelować innym wypełnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondas181 Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:37 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:37 Ten pseudo carbon to jest folia czy jakiś grubszy materiał? Też mam dekory pokryte folią 3M szczotkowane aluminium i zostało mi trochę folii ale wydaje mi się że sama folia będzie mega słaba do zakrycia tego. Druga sprawa to widzę że falę radiowe mas na DAB. Dodawałeś jakąś antenę z DAB+? Też mam tą możliwość i nie wiem czy warto? Na razie używam zwykłego FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2021 o 12:51 Folia naklejona na wyprofilowaną listwę plastykową mojej produkcji..Cała instalacja DAB jest fabryczna,nic nie dodawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszA Opublikowano 18 stycznia 2021 o 08:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 o 08:45 20 godzin temu, blondas181 napisał: Też mam tą możliwość i nie wiem czy warto? W Polsce nie warto, nadawców jest bardzo mało i zasięg też ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 18 stycznia 2021 o 11:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 o 11:33 (edytowane) 22 godziny temu, blondas181 napisał: Ten pseudo carbon to jest folia czy jakiś grubszy materiał? Też mam dekory pokryte folią 3M szczotkowane aluminium i zostało mi trochę folii ale wydaje mi się że sama folia będzie mega słaba do zakrycia tego. Druga sprawa to widzę że falę radiowe mas na DAB. Dodawałeś jakąś antenę z DAB+? Też mam tą możliwość i nie wiem czy warto? Na razie używam zwykłego FM. Podłączyłem dab i nie korzystam. Wolę z telefonu po BT puścić radio internetowe. Replaio ma taką funkcję, że zaczyna mi samo grać po wejściu do auta i sparowaniu z autem. Dla mnie najlepsza opcja. Edytowane 18 stycznia 2021 o 11:34 przez dagetto (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blondas181 Opublikowano 18 stycznia 2021 o 11:42 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2021 o 11:42 Dzięki wielki z odpowiedzi na temat DAB+. Temat dodatkowej anteny DAB+ całkowicie już odrzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi