Dombek100 Opublikowano 30 listopada 2021 o 07:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2021 o 07:12 Witam, chcialem sie dowiedziec czy silnik 2.0 TSI w Octavi 3 FL ma podobnie jak w poprzedniej generacji dwa wtryski? Bezpośredni i pośredni? Przymierzam sie do kupna auta z tym silnikiem. Czy znane sa jego wady? W necie nic nie udalo mi sie znakeźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 30 listopada 2021 o 08:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2021 o 08:48 Nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek100 Opublikowano 30 listopada 2021 o 09:23 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2021 o 09:23 (edytowane) 40 minut temu, Roberto795 napisał: Nie ma @Roberto795 Piszesz o wtryskach czy wadach 😁 Zakladam ze to pierwsze (brak podwójnych wtryskow) Co oznacza potencjalnie ponownie powrót problemow z nagarem. Edytowane 30 listopada 2021 o 09:30 przez Dombek100 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 30 listopada 2021 o 10:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2021 o 10:00 Nie ma wtrysków- wiekszych wad też nie. Nagar nie jest az taki straszny w turbo- benzynach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUEST Opublikowano 1 grudnia 2021 o 19:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2021 o 19:30 Jesteś pewny że dkza nie ma tych podwójnych wtryskiwaczy? Sprzedawca jak kupowałem auto, był raczej z tych kompetentnych, mówił że w tym typoszeregu jest podwójny system wtryskowy. Moze zalezy od rocznika?, a może system byl w silnikach RS? Czy wogole auta skody tego wynalazku nie znają? Jak wrzucę zdjecie silnika to bedzie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek100 Opublikowano 2 grudnia 2021 o 15:35 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2021 o 15:35 20 godzin temu, Dirkdiggler napisał: Jesteś pewny że dkza nie ma tych podwójnych wtryskiwaczy? (...) Jak wrzucę zdjecie silnika to bedzie widać? No wlasnie tez tak slyszalem ale wolałem sie upewnic na forum. Czy tą plastikową pokrywę silnika mozna w łatwy sposób zdemontować? Z tego co wiem to te wtryski MPI sa od frontu i po jej zdjęciu powinny byc widoczne. Jutro jade obejrzec auto i chcialbym to sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUEST Opublikowano 2 grudnia 2021 o 19:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2021 o 19:42 (edytowane) 4 godziny temu, Dombek100 napisał: No wlasnie tez tak slyszalem ale wolałem sie upewnic na forum. Czy tą plastikową pokrywę silnika mozna w łatwy sposób zdemontować? Z tego co wiem to te wtryski MPI sa od frontu i po jej zdjęciu powinny byc widoczne. Jutro jade obejrzec auto i chcialbym to sprawdzic. Tak, plastikowa pokrywę podnosisz po prostu. Jest na takich wciskanych kołkach ale mocno nie siedzi. Poza tym ja mam dkza i przejechalem jak dotąd 100kkm. Fajny i efektywny silnik. Jedna usterka gwarancyjna. Wyciek płynu chłodzącego z termostatu. Poczytaj w dziale garaż opisuję eksploatację tego auta Edytowane 2 grudnia 2021 o 19:47 przez Dirkdiggler (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dombek100 Opublikowano 3 grudnia 2021 o 13:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2021 o 13:32 Czy to nie jest listwa wtryskowe MPI? Jezeli tak to DKZE ma DI + MPI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUEST Opublikowano 3 grudnia 2021 o 21:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2021 o 21:04 7 godzin temu, Dombek100 napisał: Czy to nie jest listwa wtryskowe MPI? Jezeli tak to DKZE ma DI + MPI. Też jestem ciekaw. W poniedziałek jadę do ASO na serwis olejowy to zadam takie pytanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 9 grudnia 2021 o 14:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2021 o 14:35 Dnia 1.12.2021 at 20:30, Dirkdiggler napisał: Jesteś pewny że dkza nie ma tych podwójnych wtryskiwaczy? Sprzedawca jak kupowałem auto, był raczej z tych kompetentnych, mówił że w tym typoszeregu jest podwójny system wtryskowy. Moze zalezy od rocznika?, a może system byl w silnikach RS? Czy wogole auta skody tego wynalazku nie znają? Jak wrzucę zdjecie silnika to bedzie widać? Zależy ktore 2,0. 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi