Dzień dobry, mam problem z wypadającą zębatką nastawnika temperatury V68. Czy po wykręceniu silniczka i wstawieniu zębatki, będzie można go zamontować tak by pasował do półksiężyca ? Chodzi mi o to czy mogę wstawić silniczek w dowolnym ustawieniu względem półksiężyca i kalibracja załatwi sprawę czy musi być to w specyficznym ustawieniu ?
edit:
Po godzinie odkręciłem silniczek, wsadziłem zębatkę, po włączeniu adaptacji klap, silniczek robi obrót za daleko i powoduje ze zębatka wypada przekręcając się poza obszar plastikowej blokady na obudowie silniczka. Jedna strona tych wypustek jest ścięta przez wypadającą zebatkę. Czy to oznacza uszkodzenie silniczka ? Ktoś coś ? Jak powinien działać sprawny silniczek, czy po dotarciu do końca zakresu pracy powinien się zatrzymać ?
edti2:
Wymiana całego silniczka pomogła, uwaga zamiennik topran nie ma w zestawie zębatki, trzeba przełożyć, uszkodzenie starego silniczka polegało na uszkodzeniu potencjometru, silniczek kręcił się cały obrót i zębatka wypadała. Wydaje się że teraz jest ok. Dostęp nie taki zły, ale konieczna dobra latarka i dużo cierpliwości.