Jump to content

Skoda Octavia 2017 1.4 Nie odpala przy czym wyskakuję duża ilość błędów.

mati070956

Recommended Posts

Witam,
Taka sytuacja... pierwszy problem wystąpił dzisiaj rano gdy chciałem wystawić auto z garażu.. podczas przekręcenia kluczykiem zaczęła wyskakiwać masa błędów i w tym samochód nie zapalił... po jakiś ok. 5 minutach majstrowania kluczykiem samochód odpalił po czym błędy zniknęły i przez jakiś czas samochód odpalał normalnie bez błędów aż do dzisiejszego popołudnia gdy miałem wracać do domu powtórka tego samego... masa błędów brak zapłonu i nic nie słychać żeby się uruchamiało... 1,5 h walki a samochód sam się zapalił gdy był na zapłonie a ja szperałem rozwiązania w necie.. Gdy odpalił błedy znikneły oprócz kontrolki silnika, która świeciła na pomarańczowo... po dojeździe do domu zgasiłem auto i zapaliłem ponownie i żadnych błędów ani problemów z odpaleniem nie było... Aku raczej odpada ponieważ samo nie odpaliło przy pomocy startera..  poniżej załączam nagranie.

344579298_974697606870164_3042251648248453172_n.jpg

Edited by mati070956 (see edit history)

• 1 year later...
W dniu 11.11.2024 o 17:02, Marcinglogow napisał(a):

Aku wymieniony i zaprogramowany . Alternator wymieniony i nadal takie cuda .

No to teraz niestety ale zabawa w zgadywanego, nie wyrzuca błędów vagiem itp że jakiś brak zasilania itp ? Albo zwarcie ? Może jakiś modul niestety ale kończy żywot i odcina całe auto ?