Hej, tak jak w tytule, od dłuższego czasu mam problem z jednorazowym stukiem po tym jak wcisnę i odpuszczę sprzęgło, zarówno na luzie jak i podczas jazdy. Stuk pojawia się dokładnie gdy sprzęgło wraca, im wolniej puszcze sprzęgło, tym większe prawdopodobieństwo, że stuku nie będzie. Niestety nie da się tak na dłuższą metę jeździć. Mechanik powiedział - jeździć i obserwować, nie dając jednoznacznej diagnozy, więc próbuje także tutaj swojego szczęścia. Czy ktoś ma jakiś domysł co to jest i co warto byłoby sprawdzić?
Filmik, gdzie słychać to doskonale: https://www.youtube.com/shorts/SO80HBfQbDM
Historia edycji
Hej, tak jak w tytule, od dłuższego czasu mam problem z jednorazowym stukiem po tym jak wcisnę i odpuszczę sprzęgło. Stuk pojawia się dokładnie gdy sprzęgło wraca, im wolniej puszcze sprzęgło, tym większe prawdopodobieństwo, że stuku nie będzie. Niestety nie da się tak na dłuższą metę jeździć. Mechanik powiedział - jeździć i obserwować, nie dając jednoznacznej diagnozy, więc próbuje także tutaj swojego szczęścia. Czy ktoś ma jakiś domysł co to jest i co warto byłoby sprawdzić?
Filmik, gdzie słychać to doskonale: https://www.youtube.com/shorts/SO80HBfQbDM
Hej, tak jak w tytule, od dłuższego czasu mam problem z jednorazowym stukiem po tym jak wcisnę i odpuszczę sprzęgło. Stuk pojawia się dokładnie gdy sprzęgło wraca, im wolniej puszcze sprzęgło, tym większe prawdopodobieństwo, że stuku nie będzie. Niestety nie da się tak na dłuższą metę jeździć. Mechanik powiedział - jeździć i obserwować, nie dając jednoznacznej diagnozy, więc próbuje także tutaj swojego szczęścia. Czy ktoś ma jakiś domysł co to jest i co warto byłoby sprawdzić?
Filmik, gdzie słychać to doskonale: IMG 1945 - YouTube
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników online
-
Podobna zawartość
-
- 0 odpowiedzi
- 6 wyświetleń
-
octavia 3 Piasek w pasku klinowym
Przez Pawelnowe,
- piasek w pasku klinowym
- pasek klinowy piaskowanie
- (i 1 więcej)
- 1 odpowiedź
- 114 wyświetleń
-
- 0 odpowiedzi
- 103 wyświetleń
-
sprzedam NIEAKTUALNE Dywaniki welurowe Skoda Octavia III 3 RS oryginalne stan b. dobry + gratis
Przez Tom_asz,
- 0 odpowiedzi
- 1106 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 173 wyświetleń
-