bbpp Opublikowano 25 października 2023 o 08:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 października 2023 o 08:53 Cześć W trakcie spokojnej jazdy, gdy obroty na wyświetlaczu spadają do zera (pewnie wtedy włącza się MHEV i samochód wchodzi w tryb "żeglowania") słychać krótki, cichy pisk o wysokiej częstotliwości. Potem gdy ponownie wciskam gaz znowu słychać pisk. Piski nie występują w trybie sport ale tym trybie obroty nigdy nie spadają do zera więc układ miękkiej hybrydy pewnie się nie włącza. Zastanawiam się czy to usterka czy taki "feature". Octavia 1.5 TSI E-TEC Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondi Opublikowano 25 stycznia 2024 o 09:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2024 o 09:25 (edytowane) Cześć. Mam to samo. Fajnie to opisałeś. Jest to dość irytujące. Dzieje się tak niezależnie od tego czy mam włączony /czy wyłączony start stop. Octavia 1.5 TSI E-TEC 2023 nalot 40k. Zdiagnozowaleś przyczynę? Pozdrawiam. Edytowane 25 stycznia 2024 o 09:32 przez dondi Dodatkowy opis (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbpp Opublikowano 25 stycznia 2024 o 20:03 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2024 o 20:03 Zgłosiłem do ASO i poprosili, żebym przejechał się innym egzemplarzem z salonu bo mechanik nic nie słyszy ale dźwięk pojawiał się im na analizatorze widma. No i w tym drugim też go słyszałem. Generowany jest z przetwornicy pod siedzeniem kierowcy. Okazało się, że każdy egzemplarz tak ma tylko większość ludzi nie słyszy tego dźwięku. Znalazłem jeszcze opis tego problemu na czeskim forum skody. Link z tłumaczeniem: https://forum-skodahome-cz.translate.goog/topic/170246-škoda-octavia-15-tsi-110-kw-dsg-e-tec-zvuky-aktivace-a-deaktivace-režimu-plachtění/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=wapp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondi Opublikowano 26 stycznia 2024 o 16:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2024 o 16:06 Hej. Czyli taki "feature". TTTM. Dzieki i również Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAUZZZ Opublikowano 26 stycznia 2024 o 18:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2024 o 18:03 Wyslijcie mi nr. vin na PW to zobacze czy czasem moze jest jakies TPI na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondi Opublikowano 26 stycznia 2024 o 18:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2024 o 18:11 Wysłałem VIN na priv. Daj znać jak coś ustalisz. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocianiczka Opublikowano 2 września 2024 o 23:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 września 2024 o 23:09 I jak? Można te piski wyeliminowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi