lukpc12 Opublikowano 22 stycznia 2024 o 20:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2024 o 20:51 Witam serdecznie Szukam przyczyny usterki w manualnej skrzyni RSW, 6 biegów, silnik 1.4 Czda. Posiadam auto od wiosny wiec cały czas je poznaje. Przy ostatnich mrozach od ok -4'C zaczęły pojawiać się problemy ze zmianą biegów, głównie chodzi o 2 bieg. Po porannym uruchomieniu ciężko wchodzi 2 bieg i towarzyszy przy tym zgrzytanie. Podczas kilku minut jazdy ustępuje to. Jednak im zimniej, tym ten proces trwa dłużej. Sprzęgło było wymieniane 50k temu, pompa sprzęgła pod pedałem niedawno wymieniona, płyn hamulcowy nowy. W skrzyni olej zmieniony oraz wykonana regulacja linek. Mam ubezpieczenie skrzyni i chciałbym w razie czego taką skrzynię naprawić. Jakieś pomysły co to może być? Byłem w serwisie na jeździe weryfikacyjnej, jednak na rozgrzanym to już nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi