ImporterFlaczkówDrobiowych Opublikowano 10 czerwca 2024 o 19:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2024 o 19:49 Cześć, jakie mogą być przyczyny wysokiej temperatury oleju w 2.0tdi 150 koni?Przy spokojnej jeździe ok 120km/h, temperatura oleju dochodzi do 117 stopni Celsjusza. Przy najbliższej wymianie oleju wymienię również chłodniczke oleju, ale może są inne popularne usterki w tym silniku?Próbowałem znaleźć odpowiedzi na forum, ale niestety są tylko tematy gdzie się dyskutuje o prawidłowej temperaturze oleju, a odpowiedzi na moje pytanie brak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 3 lipca 2024 o 20:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2024 o 20:37 Ten typ tak ma. Temp 110-120 to normalna temp robocza dla tych silników. Dla tego wymieniać olej często i nie żałować na markowy towar 😉 Dla swojego spokoju sprawdzić możesz drożność chłodnicy klimatyzacji. Jako pierwsza w układzie bierze cały syf z drogi na siebie. Zabita potrafi skutecznie ograniczyć wydajność układu chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMAT Opublikowano 21 października 2024 o 08:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 października 2024 o 08:09 Jaką masz skrzynię bo jak automat to daj tryb sport i zobacz wtedy najlepiej na autostradzie. Mi też się tak dzieje i tylko w trybie sport olej nie Idzie wyżej niż 112(200km/h a przeważnie ma 104-108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi