ImporterFlaczkówDrobiowych Posted June 10, 2024 at 07:49 PM Report Share Posted June 10, 2024 at 07:49 PM Cześć, jakie mogą być przyczyny wysokiej temperatury oleju w 2.0tdi 150 koni?Przy spokojnej jeździe ok 120km/h, temperatura oleju dochodzi do 117 stopni Celsjusza. Przy najbliższej wymianie oleju wymienię również chłodniczke oleju, ale może są inne popularne usterki w tym silniku?Próbowałem znaleźć odpowiedzi na forum, ale niestety są tylko tematy gdzie się dyskutuje o prawidłowej temperaturze oleju, a odpowiedzi na moje pytanie brak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavric Posted July 3, 2024 at 08:37 PM Report Share Posted July 3, 2024 at 08:37 PM Ten typ tak ma. Temp 110-120 to normalna temp robocza dla tych silników. Dla tego wymieniać olej często i nie żałować na markowy towar 😉 Dla swojego spokoju sprawdzić możesz drożność chłodnicy klimatyzacji. Jako pierwsza w układzie bierze cały syf z drogi na siebie. Zabita potrafi skutecznie ograniczyć wydajność układu chłodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GMAT Posted October 21, 2024 at 08:09 AM Report Share Posted October 21, 2024 at 08:09 AM Jaką masz skrzynię bo jak automat to daj tryb sport i zobacz wtedy najlepiej na autostradzie. Mi też się tak dzieje i tylko w trybie sport olej nie Idzie wyżej niż 112(200km/h a przeważnie ma 104-108 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts