skodido Opublikowano 31 sierpnia 2024 o 10:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2024 o 10:46 (edytowane) Zakładam temat taki ponieważ nigdzie nie znalazłem podobnego ( jeśli jest proszę o podklejenie) . Od razu zaznaczam że nie jest to po to żeby komuś robić "konkuręcję" a pomagać i ewentualnie zapobiegać niepożądanym działaniom 😀 I dobrze by było jeśli ktoś nie chce nie widzi chęci pomocy to niech tu sie nie uzewnętrznia i daruje somie komentarze typu "a po co? przecież można jechać to aso" lub do tego albo tego gościa ... i takie tam. Zacznę . Chciałbym zrobić update bramki can z 5Q0907530AJ 1244 do 5Q0907530AM 1265. Mam już odpowiednie firmware oraz dataset do tej bramki . Czy po aktualizacji coś jeszcze trzeba ogarnąć aby bramka działała ok Firware :FL_5Q0907530AM_Lear_1265_S.odx dataset:19-5Q0907530AM_1265_V03935242BS_FPA_MKE_OctaviaA7.xml ( tutaj mam kilka datasetów) Jeśli ktoś potrzebuję to śmiało pisać . Edytowane 2 września 2024 o 05:02 przez skodido (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 1 września 2024 o 08:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 września 2024 o 08:50 zrób kopie kodowania i adaptacji dla bezpieczeństwa. część tych data set jest uszkodzonych więc może być różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodido Opublikowano 1 września 2024 o 09:48 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 września 2024 o 09:48 (edytowane) OOO super info. Już zrobiłem kopie . Dzieki Edytowane 1 września 2024 o 10:42 przez skodido (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodido Opublikowano 7 września 2024 o 08:24 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 września 2024 o 08:24 (edytowane) Dziś wymieniłem sterownik PLA na 5QA 919 294 G ( kupiłem z J ale obniżyłem soft do G) Zamarzyło mi się automatyczne hamowanie przy parkowaniu używając czujników pdc. Na razie wymieniony sterownik soft i dograny dataset do modułu. Jeszcze nie bangla bo z tego co wyszukałem w necie musze bramkę CAN podnieść do softu opisanego we wcześniejszym poście. EDIT: Update bramki przeprowadzone pomyślnie 🙂 Co dały zmiany ? Profil jazdy pozostaje na tym którego ostatnio używaliśmy a nie jak wcześniej wracał do" NORMAL" i przycisk od czujników parkowania zaczął "działać" ( moduł 5QA) wcześnie po naciśnięciu tylko dźwięk. Na ten czas nadal nie działa awaryjne hamowanie przy parkowaniu . Ma ktoś jakiś pomysł? Edytowane 10 września 2024 o 05:01 przez skodido (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi