tomojer0 Opublikowano 1 października 2024 o 13:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2024 o 13:08 (edytowane) Witam, Mam problem z długim odpalaniem na zimnym silniku. Po pierwszym uruchomieniu samochód odpala już normalnie. Do tej pory wymieniłem: filtr paliwa, czujnik położenia wału i rozrządu, rozrusznik. Akumulator raczej nie jest problemem, ponieważ testowałem dwie sztuki, które na pewno są sprawne. Jutro planuję wymienić zawór ciśnienia oraz czujnik na listwie. Dodatkowo założyłem zaworek zwrotny, jednak to nie rozwiązało problemu, ponieważ po uruchomieniu pompy wstępnej przed rozruchem rozrusznika przez komputer sytuacja się nie zmienia. Proszę o informację, czy takie skoki ciśnienia paliwa, czyli odchylenia od wartości zmierzonej a wyliczonej przez komputer, są normalne (mam filmik do wglądu). Świeczki ok. Silnik: 2.0 TDI 184 KM, Cupa. Pozdrawiam. Screen_Recording_20240928_121619_OBDeleven_1.mp4 Edytowane 1 października 2024 o 13:12 przez tomojer0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 1 października 2024 o 16:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2024 o 16:02 Daj sobie spokój. Tu jest nas wielu w różnych silnikach i ludzie wymieniali różne rzeczy a efekt. Żaden 🙂 U mnie pierwsze odpalenie to tak że sekunda może dwie kręcenia. Później "na dotyk". A czasami ma dzień że bez żadnego myślenia odpala. Ja już dawno dałem sobie spokój stwierdzając że ten typ tak ma(coś zepsute). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomojer0 Opublikowano 1 października 2024 o 19:14 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2024 o 19:14 (edytowane) W dniu 1.10.2024 o 18:02, mateo2558 napisał(a): Daj sobie spokój. Tu jest nas wielu w różnych silnikach i ludzie wymieniali różne rzeczy a efekt. Żaden 🙂 U mnie pierwsze odpalenie to tak że sekunda może dwie kręcenia. Później "na dotyk". A czasami ma dzień że bez żadnego myślenia odpala. Ja już dawno dałem sobie spokój stwierdzając że ten typ tak ma(coś zepsute). Tylko że u mnie na początku dobrze odpalał a teraz mam wrazenie że coraz gorzej z biegiem czasu. Dziś to myślałem że nie odpali wgl. - Tak długo kręcił. Edytowane 1 października 2024 o 19:15 przez tomojer0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi