Panowie temat rozwiązany. Serwisy są śmieszne i mają ze wszystkim problem gdzie zgłaszałem im odrazu że winą będzie zbyt stara wersja oprogramowania, u mnie zatrzymała się na numerze 1803 i z tego co wiem jest to pierwsza aktualizacja dla mojej jednostki po wyjeździe z fabryki. Rozwiązaniem jest aktualizacja oprogramowania do wyższej wersji. W moim wypadku jest to 1985. Zrobiłem to samemu bo serwis kazał zostawić samochód na 3 dni… Nie wiem co oni przez ten czas chcieli robić ale wolałem zaryzykować i udało się. Aktualizacje przeprowadziłem w dwóch etapach do wersji 1941 oraz 1985. Pierwszą aktualizacja trwała około 60 min. Druga aktualizacja trwała około 15min. Po aktualizacji przede wszystkim mam możliwość ustawienia użytkownika głównego. Wszystko ładuje się bez żadnych zakłóceń. Ponad to jednostka jest dużo szybsza nie wiesza się, dochodzą nowe aplikacje typu sklep, akcje serwisowe dla twojego pojazdu. Tempomat aktywny działa w końcu jak należy. Tzn nie zwalnia przy wyprzedzaniu i wiele innych rzeczy których nie chce tu opisywać bo nie tego tyczy się wątek. Ogólnie jestem mega zadowolony i wiadomo parę stówek do przodu.
Historia edycji
Panowie temat rozwiązany. Serwisy są śmieszne i mają ze wszystkim problem gdzie zgłaszałem im odrazu że winą będzie zbyt stara wersja oprogramowania, u mnie zatrzymała się na numerze 1803 i z tego co wiem jest to pierwsza aktualizacja dla mojej jednostki po wyjeździe z fabryki. Rozwiązaniem jest aktualizacja oprogramowania do wyższej wersji. W moim wypadku jest to 1985. Zrobiłem to samemu bo serwis kazał zostawić samochód na 3 dni… Nie wiem co oni przez ten czas chcieli robić ale wolałem zaryzykować i udało się. Aktualizacje przeprowadziłem w dwóch etapach do wersji 1941 oraz 1985. Pierwszą aktualizacja trwała około 60 min. Druga aktualizacja trwała około 15min. Po aktualizacji przede wszystkim mam możliwość ustawienia użytkownika głównego. Wszystko się ładuje bez żadnych zakłóceń. Ponad to jednostka jest dużo szybsza nie wiesza się, dochodzą nowe aplikacje typu sklep, akcje serwisowe dla twojego pojazdu. Tempomat aktywny działa w końcu jak należy. Tzn nie zwalnia przy wyprzedzaniu i wiele innych rzeczy których nie chce tu opisywać bo nie tego tyczy się wątek. Ogólnie jestem mega zadowolony i wiadomo parę stówek do przodu.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników online
-
Podobna zawartość
-
octavia 4 Awaryjne trzecie światło stop Octavia IV Combi
Przez ZEROGRAVITY,
- octavia4
- światło stop
- (i 2 więcej)
- 1 odpowiedź