hampster Opublikowano 10 listopada 2024 o 18:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2024 o 18:47 Porada z adaptacji wprowadzona poniżej u mnie niestety nie działa. Po kodowaniu zgodnie z poniższą instrukcją - zmiana tylko w zakresie rodzaju światła w: Lasttyp 27: Poprzednia wartość: not active Nowa wartość u mnie: 32 - LED.... Po kodowaniu pokazuje komunikat "sprawdź świtało przeciwmgielne. Czy ktoś już napotkał problem i zna rozwiązanie? * Podwójne światło przeciwmgielne tylne. O3fl. Adaptacja; Sterownik: 09 Central Electrics Imię: Leuchte27NSL RC6 Wartości: Lichtfunktion A 27: Poprzednia wartość: nicht aktiv Nowa wartość: Nebelschlusslicht wenn kein Anhaenger gesteckt Dimmwert AB 27: Poprzednia wartość: 0 Nowa wartość: 100 Lichtansteuerung HD AB 27: Poprzednia wartość: always Nowa wartość: only_if_closed Lasttyp 27: Poprzednia wartość: not active Nowa wartość: 9 - allgemeine Glühlampe 27W, auch H15 PRZYKŁAD PRZERÓBKI OŚWIETLENIA. PRZECIWMGŁOWEGO W SAMOCHODZIE. W WERSJI FABRYCZNEJ AKTYWNA JEST TYLKO LAMPA PO LEWEJ STRONIE (DLA WYSP BRYTYJSKICH - PO PRAWEJ). DZIĘKI MODYFIKACJI ŚWIECĄ OBYDWA KLOSZE I JEST TO ZGODNE Z PRAWEM (ZAŚLEPIONY KLOSZ POSIADA HOMOLOGACJĘ "F", A PRZEPISY DOPUSZCZAJĄ DWA ŚWIATŁA PRZECIWMGIELNE, JEŚLI ROZMIESZCZONE SĄ SYMETRYCZNIE). NIELEGALNA BYŁABY NATOMIAST KONWERSJA TYCH LAMP NA DODATKOWE ŚWIATŁA HAMOWANIA. Kodowanie powstało dzięki współpracy z kolegą Langusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 11 listopada 2024 o 17:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2024 o 17:33 Masz fizycznie drugą lampę zamontowaną?Robiłem SuperB ,nie zadziałało bo jej po prostu nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hampster Opublikowano 12 listopada 2024 o 06:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2024 o 06:43 W dniu 11.11.2024 o 18:33, cliner napisał(a): Masz fizycznie drugą lampę zamontowaną?Robiłem SuperB ,nie zadziałało bo jej po prostu nie było... Mam. i wszystko w niej działa (stop, światła mijania, kierunki). Zacząłem się zastanawiać, czy w jakiś sposób zweryfikować ręcznie działanie światła przeciwmgielnego w prawej lampie, aby wykluczyć uszkodzenie sprzętowe lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 19 listopada 2024 o 21:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2024 o 21:59 W dniu 12.11.2024 o 07:43, hampster napisał(a): Mam. i wszystko w niej działa (stop, światła mijania, kierunki). Zacząłem się zastanawiać, czy w jakiś sposób zweryfikować ręcznie działanie światła przeciwmgielnego w prawej lampie, aby wykluczyć uszkodzenie sprzętowe lampy. Top LED? a światła mijania na pewno nie działają, bo są tylko z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hampster Opublikowano 24 listopada 2024 o 15:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2024 o 15:43 W dniu 19.11.2024 o 22:59, KamiX napisał(a): Top LED? a światła mijania na pewno nie działają, bo są tylko z przodu Tak. LED-y. Dziękuje za sprostowanie w zakresie świateł mijania, choć było niepotrzebne. Z przodu full LED: Może to pomoże. Nie wiem co robię źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 24 listopada 2024 o 16:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2024 o 16:11 (edytowane) W dniu 24.11.2024 o 16:43, hampster napisał(a): Tak. LED-y. Dziękuje za sprostowanie w zakresie świateł mijania, choć było niepotrzebne. Z przodu full LED: Może to pomoże. Nie wiem co robię źle. Nic nie robisz źle, Top LED - nie masz fizycznie prawego przeciwmgłowego z tyłu, więc nie zakodujesz (w sensie nie zadziała) Przedlift i polift basic LED mają w obu lampach Edytowane 24 listopada 2024 o 16:12 przez KamiX (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hampster Opublikowano 26 listopada 2024 o 08:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2024 o 08:05 (edytowane) W dniu 24.11.2024 o 17:11, KamiX napisał(a): Nic nie robisz źle, Top LED - nie masz fizycznie prawego przeciwmgłowego z tyłu, więc nie zakodujesz (w sensie nie zadziała) Przedlift i polift basic LED mają w obu lampach Dziękuję za informację. A lampa od Anglika by pomogła lub może można zamontować LED-y wewnątrz pustej lampy? Ktoś coś kombinował już? Edytowane 2 grudnia 2024 o 09:22 przez hampster (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi