Jump to content

Aktualizacje po wymianie jednostki na 5Q0 035 874C

Karol_M

Recommended Posts

Witam wszystkich
Pacjent O3 2014r 2.0 TDI RS 
Oryginalna jednostka Harman Kardon padła, umarła końcówka mocy, na jednym z portali aukcyjnych trafiłem na jednostkę o numerach 5Q0 035 874C, jednostka odblokowana zdjęta ochrona komponentu itp. w sensownej cenie.

Zamontowana, gra, działa. 
Obecna wersja oprogramowania to 0478
Baza danych nawigacyjnych N/A

Próba wejścia w nawigacje kończy się komunikatem "Baza danych nawigacyjnych niedostępna" 

Zapewne musze mieć kartę z mapami aby to działało. 

Pomoże ktoś z dobraniem i instalacją map dla tego modelu? Oraz czy mogę zaktualizować oprogramowanie i ewentualnie gdzie je znaleźć? 

Oraz kolejne pytanie, czy przez to że nie mam tych map itp mogę mieć komunikat "Rozpoznawanie znaków drogowych jest obecnie ograniczone" czy jednak muszę trochę pobawić się z kodowaniami aby to wszystko uruchomić? 

Edited by Karol_M (see edit history)

• 2 weeks later...

Cześć. NIe wiem czy poradziłęś sobie ale że nie pokazuje znaków to spowodowanie jest brakiem mapy w jednostce ale można to ominąć aby kamera czytała znaki bez udziału jednostki z tym że ty pewnie masz kamerkę 5Q0 a ta modyfikacja jest dla kam. 3Q0. Jednostkę masz" odblokowaną"  to nie ma problemu z wrzuceniem map na dowolną kartę pam. Soft też można podnieść do 0470

• 2 weeks later...