Skocz do zawartości

Historia edycji

Szkoda

Szkoda

Mam kolejne 2 pytania, oczywiście dotyczące radia Swing:

1) W pamięci radia mam zapisanych kilka nazw telefonów które kiedykolwiek parowałem z nim za pomocą Bluetooth. Kłopot w tym, że jeden z nich należał do mojej bratanicy, która wymieniła go na inny, więc teraz chciałbym skasować go z listy, ale nie wiem jak. Klikam palcem na nazwę danego telefonu, przytrzymuję nawet kilkanaście sekund i nie pojawiają się żadne opcje umożliwiające np. zmianę nazwy czy usunięcie telefonu. Nie widzę również takiej możliwości w menu Bluetooth w systemie radia. Czy da się to w ogóle zrobić?

2) Od pewnego czasu na wirtualnym kokpicie pojawia się komunikat o treści "Wymiana oleju i przegląd teraz", co było poprzedzone komunikatami o liczbie dni które pozostały do wykonania w/w czynności, ponieważ zakładam, że system odlicza rok od ostatniej wymiany oleju. Kłopot w tym, że przez najbliższy rok nie przewiduję wymieniać oleju (trzymam się zasady, że powinno się go wymieniać co 2 lata lub 15000 km, a ja akurat jeżdżę tym samochodem bardzo mało, bo mam jeszcze służbowy). Czy można w jakiś sposób usunąć ten komunikat z poziomu radia czy też musiałbym podpiąć samochód do komputera?

Szkoda

Szkoda

Mam kolejne 2 pytania, oczywiście dotyczące radia Swing:

1) W pamięci radia mam zapisanych kilka nazw telefonów które kiedykolwiek parowałem z nim za pomocą Bluetooth. Kłopot w tym, że jeden z nich należał do mojej bratanicy, która wymieniła go na inny, więc teraz chciałbym skasować go z listy, ale nie wiem jak. Klikam palcem na nazwę danego telefonu, przytrzymuję nawet kilkanaście sekund i nie pojawiają się żadne opcje umożliwiające np. zmianę nazwy czy usunięcie telefonu. Nie widzę również takiej możliwości w menu Bluetooth w systemie radia. Czy da się to w ogóle zrobić?

2) Od pewnego czasu na wirtualnym kokpicie pojawia się komunikat o treści "Wymiana oleju i przegląd teraz", co było poprzedzone komunikatami o liczbie dni które pozostały do wykonania w/w czynności, ponieważ zakładam, że system odlicza rok od ostatniej wymiany oleju. Kłopot w tym, że przez najbliższym rok nie przewiduję wymieniać oleju (trzymam się zasady, że powinno się go wymieniać co 2 lata lub 15000 km, a ja akurat jeżdżę tym samochodem bardzo mało, bo mam jeszcze służbowy). Czy można w jakiś sposób usunąć ten komunikat z poziomu radia czy też musiałbym podpiąć samochód do komputera?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team