Skocz do zawartości

Historia edycji

Artek81

Artek81

W dniu 1.07.2025 o 06:42, Zgredos napisał(a):

Co się dzieje z autem. Jakieś objawy

Więc tak błąd klasyczny i klasyczna usterka w TSI . Sprawność katalizatora. Skład mieszanki sprawdzony. Adaptacje paliwowe. Katalizator wymieniliście na zamienił które zadko działają najlepiej wywalić tą pseldo ekologię  zainstalować jakiś dp z katalizatorem wyłączyć diagnostykę katalizatora i cieszyć się autem któremu jest lżej i właściciel zadowolony ze auto lepiej oddycha. Jak coś to pisz do mnie 

Jeżeli parametry będzie trzymał, a błąd powracał, to zgłoszę się.
Dzięki.
Dziwi mnie w czym problem, skoro Bosal nie produkuje byle czego, a poza sondami, nie ma tam jakiejś dodatkowej elektroniki. Nie wiem o co kaman.

W dniu 29.06.2025 o 18:46, -skaler- napisał(a):

A sprawdzałeś sondę przed katalizatorem.

Zrobiłem loga w VCDS z 20 minutowej jazdy. Poniżej z tych danych zrobiłem wykres w excelu i ta kto się prezentuje.
Zielona linia to sonda szerokopasmowa  - silnik zimny na początku. 
Oś x to czas raczej w sekundach

Oś y to napięcie.

Czy odczyty z drugiej sondy nie "mówią" czasem, że mieszanka jest zbyt bogata. Sonda ma plus minus maks 3-4 miesiące, więc nie powinna przekłamywać.

image.thumb.png.cc2299be273b414461eaf1be81ee5b89.png

Artek81

Artek81

W dniu 1.07.2025 o 06:42, Zgredos napisał(a):

Co się dzieje z autem. Jakieś objawy

Więc tak błąd klasyczny i klasyczna usterka w TSI . Sprawność katalizatora. Skład mieszanki sprawdzony. Adaptacje paliwowe. Katalizator wymieniliście na zamienił które zadko działają najlepiej wywalić tą pseldo ekologię  zainstalować jakiś dp z katalizatorem wyłączyć diagnostykę katalizatora i cieszyć się autem któremu jest lżej i właściciel zadowolony ze auto lepiej oddycha. Jak coś to pisz do mnie 

Jeżeli parametry będzie trzymał, a błąd powracał, to zgłoszę się.
Dzięki.
Dziwi mnie w czym problem, skoro Bosal nie produkuje byle czego, a poza sondami, nie ma tam jakiejś dodatkowej elektroniki. Nie wiem o co kaman.

W dniu 29.06.2025 o 18:46, -skaler- napisał(a):

A sprawdzałeś sondę przed katalizatorem.

Zrobiłem loga w VCDS z 20 minutowej jazdy. Poniżej z tych danych zrobiłem wykres w excelu i ta kto się prezentuje.
Zielona linia to sonda szerokopasmowa  - silnik zimny na początku. 
Oś x to czas raczej w sekundach

Oś y to napięcie.

image.thumb.png.cc2299be273b414461eaf1be81ee5b89.png

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team