Jump to content

Kodowanie, rozbudowa systemu multimedialnego

EYEY

Recommended Posts

Witam grupo wiem że temat już był na kodowanie i adaptację, ale nie wiem czy wszystko zadziała, stąd też moje pytania, co mogę dokodować na tym etapie. Myślałem nad funkcją aktywnego tempomatu i rozpoznawanie znaku, ale z tego co zdążyłem wyczytać na forum to niestety nie da rady. Myślałem również nad funkcją car play i tutaj też nachodzi pytanie co trzeba zrobić bądź wymienić żeby funkcja była dostępna? Dodam że na samym wyświetlaczu między zegarami nie używam nic oprócz chwilowego zużycia paliwa i temperatur oleju. 

Zainstalowano SW Train Wersja:

MSTD_EU_SKP3420

SW MU Wersja:

0435

Nr części:

5E0035864A

Wersja oprogramowania:

13.41.19_H15.10.138_STDNav_EU

Nr vin: TMBJD9NE1F0226090

Mam nadzieję że wszystko dobrze podałem 

IMG_6189.jpeg

IMG_6188.jpeg

IMG_6182.dng IMG_6181.dng

• 2 weeks later...

Odnośnie ACC i znaków to kwestja nie jest tylko kodowania ale też dodania kilka gratów. Nowa szyba z uchwytem na kamerkę , Kamerka , obudowa kamerki oraz wiązka. Koszt +/- 2 tyś PLN. Kamerka oczywiście używana. No i  kalibracja kamerki 500/800 zł, zależy od warsztatu. Czyli jak sam nie uporasz się z założeniem tego to widziałem jakiś czas temu jak sam zakładałem swoją kamerkę, jedną firmę gdzieś w okolicach Poznania i krzyczeli sobie za takiego moda ponad 4 tyś. 

Co do ACC to też montaż radaru i okablowania oraz kalibracja .Operacja też już grubo ponad tysiąc.

A jeszcze najważniejsze pytanie czy pozostałe sterowniki w samochodzie są kompatybilne z tymi systemami ???

Co do car play to jest to możliwe poprzez kodowanie.

Poszukaj sobie w bibliotece tego gościa mr-fix na YouTube