Dymek555 Opublikowano 6 października 2025 o 19:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 października 2025 o 19:16 (edytowane) Witam. Octavia 3 2.0D 184 4x4 Mam pare błędów w klapach nawiewów. Wymienilem jeden silniczek pod kierownica, bo wialo tylko na szybe. Ale po sprawdzeniu bledow okazalo sie ze jeszcze 2 sa zablokowane. Wiec kupilem wszystkie 5 i czeka mnie wymiana. Teraz tylko pytanie. Zeby nie bylo ze wymecze sie z wymiana wszystkich a problem leży gdzies indziej. Podczas jazdy auto powoli lub w doslownie 10 sekund potrafi cale zaparowac w srodku. Niezaleznie od nastawionej temperatury. Pod wszystkimi dywanikami jest sucho. Nie czuc wilgoci w aucie, w bagazniku sucho. Jak wylacze klime to tez wydaje mi sie ze paruje. Ostatnio wlaczylem webasto i po 20 min wchodze do auta i jest zaparowane. Mial ktos taki przypadek i nie byla to wina klap? Jest niby błąd od klapy obiegu zamknietego, ale przecież nie spowodowało by to parowania w pare sekund. Prawda? 😅 Ma ktos jakis poradnik jak wymienic reszte silniczkow? 🫠 Edytowane 6 października 2025 o 19:25 przez Dymek555 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi