Tadekexelero Opublikowano 30 stycznia 2026 o 12:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2026 o 12:01 Witam. Czy ma ktoś może pomysł co może być przyczyną mojej usterki? W samochodzie wyskoczyło kilka powiadomień usterek: rozpoznanie znaków drogowych; asystent wyjazdu z miejsca parkowania; start-stop; czujniki parkowania; travel assist; ostrzeżenie przy wysiadaniu i asystent wyjazdu z miejsca parkowania. Akumulator ma niecały rok i jest w dobrym stanie. Auto stoi i na dworze, niestety w ujemnych temperaturach więc może to ma jakiś związek z zaistniałą sytuacją. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJZ Opublikowano 31 sierpnia 2026 o 08:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 sierpnia 2026 o 08:45 Ja miałem identyczny objaw po odłączeniu akumulatora. Odłączyłem, aby go podładować prostownikiem. Po ponownym podłączeniu akumulatora była dyskoteka na desce - podobna do Twojej. Znalazłem gdzieś w internecie, aby przejechać parę km i ostrzeżenia znikną. Przejechałem dosłownie 1 km i na desce było czysto, bez błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Hofman Opublikowano 2 października 2026 o 07:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 października 2026 o 07:11 Opisywane problemy z pojawianiem sie informacji o ustrkach systemów wystepują po wizycie na myjni. Zawsze coś wówczas wyskakuje, czujnik parkowania czy cisnienie w oponach a po ponownym uruchomieniu pojazdu wszystko ustępuje. Sytuacja taka trwała ponad pół roku do czasu kiedy to po wyskoczeniu niemalże wszystkich komunikatów wszystko zgasło, czyli kompletny brak prądu. Wezwana pomoc z Assistance stwierdziła rozładowanie akumulatora, a po podłączeniu do zastepczego żróła prądu akumulator wciągu minuty odżył. Sprawa zgłoszona do serwisu, okres oczekiwania ponad miesiąć. Po dwóch tygodniach podobna sytuacja, znowu assitance, auto trafiło do serwisu. Pierwszym winnym jest akumulator a jak bedzie to się okaże. Czy mycie auta myjką ciśnieniową, kierowanie strumienia na czujniki parkowania i klamki może wywoływać efekt pojawiających się informacji o rzekomych usterkach? Czy ktoś miał podobne problemy i znalazł rozwiązanie? Skoda Octavia z 20025 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi