Daniel1305 Opublikowano 20 kwietnia 2021 o 17:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2021 o 17:05 Witam szanowne grono posiadaczy Octavii. Pisze do Was z prośbą o poradę. Pewnego razu podczas jazdy radio się wyłączyło i zostało tylko takie dziwne jednostajne uderzanie w basy, zatrzymałem się zgasiłem silnik odczekałem chwilę później się normalnie odpaliło i było okej. Jednak od tamtej pory coś to radio swiruje. Nie chcę czasami się połączyć przez bluetooth, miga jak na załączonym obrazku, samo się resetuje(włącza wyłącza) podczas jazdy albo nie chce się podgłosić. VCDS pokazuje błędy sporadyczne w postaci braku sygnalu/braku połączenia. Co już zrobiłem: Wyjąłem radio sprawdziłem wtyczki ok Sprawdziłem bezpieczniki ok Zaktualizowałem softa Wszystko na nic. Przy włączaniu albo się zawiesza albo uderza w głośniki w nieskończoność dopóki nie wyjbe bezpiecznika, nie odetnę prądu albo jest dobrze przez cały czas i po kilkunastu km się wyłącza i cisza. Jakieś sugestie? Ewentualnie jakiś serwis na Warszawie co mi to ogarnie bo mi się pomysły kończą. Z góry dzięki za pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitansowa Opublikowano 31 stycznia 2022 o 19:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2022 o 19:40 Dnia 20.04.2021 at 19:05, Daniel1305 napisał: Witam szanowne grono posiadaczy Octavii. Pisze do Was z prośbą o poradę. Pewnego razu podczas jazdy radio się wyłączyło i zostało tylko takie dziwne jednostajne uderzanie w basy, zatrzymałem się zgasiłem silnik odczekałem chwilę później się normalnie odpaliło i było okej. Jednak od tamtej pory coś to radio swiruje. Nie chcę czasami się połączyć przez bluetooth, miga jak na załączonym obrazku, samo się resetuje(włącza wyłącza) podczas jazdy albo nie chce się podgłosić. VCDS pokazuje błędy sporadyczne w postaci braku sygnalu/braku połączenia. Co już zrobiłem: Wyjąłem radio sprawdziłem wtyczki ok Sprawdziłem bezpieczniki ok Zaktualizowałem softa Wszystko na nic. Przy włączaniu albo się zawiesza albo uderza w głośniki w nieskończoność dopóki nie wyjbe bezpiecznika, nie odetnę prądu albo jest dobrze przez cały czas i po kilkunastu km się wyłącza i cisza. Jakieś sugestie? Ewentualnie jakiś serwis na Warszawie co mi to ogarnie bo mi się pomysły kończą. Z góry dzięki za pomysły Hej. Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Mam dokładnie takie same objawy. Radio RNS510 z VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 1 lutego 2022 o 07:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 o 07:06 To najczęściej problem sprzętowy z układem zasilania wewnątrz radia. Zapraszam na PW to podam adres do wysyłki. Systemy infotainment w grupie VAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi