lukiolech Opublikowano 5 stycznia 2024 o 14:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2024 o 14:42 Cześć Mam problem ze swoją Skoda Octavia III (2012) ,mianowicie pilot mruga na zielono bardzo szybko zaś przycisk manualny włącza ogrzewanie ,ale po chwili wyłącza sie (10 sekund ) . Podłączyłem komputer i wyszło coś takiego ? Czytałem ze trzeba odblokować webasto ,albo wymienić pompkę . Ktoś miał podobny problem ? Niespełna miesiąc temu padła mi nagrzewnica w aucie czy to mogło mieć cos z tym wspólnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucho Opublikowano 6 stycznia 2024 o 08:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 stycznia 2024 o 08:52 Sprawdź to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiolech Opublikowano 8 stycznia 2024 o 09:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2024 o 09:43 Myślisz że Webasto mogło się samo zablokować przez zapchaną nagrzewnice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiolech Opublikowano 8 stycznia 2024 o 10:38 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2024 o 10:38 Widocznie nie jest tylko zablokowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucho Opublikowano 9 stycznia 2024 o 11:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2024 o 11:50 Myślę, że blokada następuje w związku z jakaś awarią i zabezpiecza żeby np. nie spaliło Ci się auto. Ciekawe czy drugi bład wypluje na "zimnym" płynie. Możliwe, że jest uszkodzona świeca /jej zasilanie albo czujnik temperatury jeśli na zimnym to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiu1 Opublikowano 25 lutego 2025 o 18:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2025 o 18:27 Ja tak miałem po wielu próbach okazało się że po pierwsze nowa pompa wody przy webasto plus to: Opis awarii: Brak ogrzewania kabiny przez 15 minut od uruchomienia samochodu (nastawy obojętne bo na wszystkich to samo), Po 15 minutach wszystko działa jak należy, Silnik w normie, na budziku sztywno 90c na VCDS wachania ale w normie ... ani nie przegrzany ani niedogrzany, Brak błędów na VCDS, Brak ubytków płynu chłodniczego. Podejrzani: zakamieniony układ chłodzenia (dziwne w 5 letnim aucie) ale kto wie nagrzewnica, termostat (gruba robota bo "teoretycznie" zintergowany z obudową pompy wody). Przyczyna: Zawór N82 czyli część o numerze 4H0 121 671 D numer 17 na schemacie... (ori zamontowana była 4H0 121 671 B) Nowy zawor i gorąco w aucie plus webasto działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi