canisRC Opublikowano 10 sierpnia 2016 o 18:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 o 18:43 Witam serdecznie, Miałem ostatnio taką dziwną sytuację. Zatrzymałem się, zgasiłem silnik, otwieram drzwi i słyszę "brzęczek" informujący o włączonych światłach. Tyle, że światła były wyłączone i nie były wcześniej włączone - jeżdżę na niefabrycznych światłach dziennych, które włączają się wraz z silnikiem i gasną gdy są włączone światła. Okazało się, że świeci światło postojowe z prawej strony. Po chwili zgasło ale w tym czasie włączyłem i wyłączyłem kilkakrotnie światła, i generalnie próbowałem dość co się dzieje. Dodam jeszcze, że w chwili wyłączenia silnika miałem włączony kierunkowskaz. Teraz proszę o informację - czy odkryłem jakąś funkcjonalność czy też coś złego się dzieje z elektryką. Sytuacja wystąpiła raz, w suchy dzień i więcej się nie powtórzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 10 sierpnia 2016 o 19:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2016 o 19:36 Włączony kierunkowskaz przy wyłączonym zapłonie powoduje właczenie postojówki po jednej ze stron. lewy kierunkowskaz = lewa postojówka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canisRC Opublikowano 12 sierpnia 2016 o 21:03 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2016 o 21:03 Dziękuję za informację. No to się dowiedziałem coś nowego. Ciekawe ile jeszcze takich ciekawostek się dowiem :) Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi