Lukasz208 Opublikowano 15 października 2024 o 09:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 października 2024 o 09:44 (edytowane) Zachodząca szyba od dołu Strasznie tłusty i gorzki smak jak się wezmie to na palec. Umyje się i za jakiś czas pojawią się znowu nagrzewnica odpada bo wymienilem ktoś ma pomysł Pozdrawiam Edytowane 15 października 2024 o 09:45 przez Lukasz208 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 15 października 2024 o 09:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 października 2024 o 09:54 Tłuste gorzkie w smaku pierwsze moje skórzane płyn chłodniczy, chociaż płyn jest hmm słodko gorzki? Nie ubywa płynu, może jest jakaś nieszczelność właśnie w nagrzewnicy i mgiełkę rozpyla na szybę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtenio Opublikowano 15 października 2024 o 10:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 października 2024 o 10:36 (edytowane) A klima sprawna ? , może parownik od klimy się skończył i rozszczelnił , w czynniku od klimy jest olej . Zapach płynu chłodniczego jest specyficzny i powinieneś od razu go wyczuć przy takim zapoceniu jeżeli jest to płyn chłodniczy z nagrzewnicy . Edytowane 15 października 2024 o 10:39 przez wojtenio (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz208 Opublikowano 15 października 2024 o 13:49 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 października 2024 o 13:49 W dniu 15.10.2024 o 11:54, mateo2558 napisał(a): Tłuste gorzkie w smaku pierwsze moje skórzane płyn chłodniczy, chociaż płyn jest hmm słodko gorzki? Nie ubywa płynu, może jest jakaś nieszczelność właśnie w nagrzewnicy i mgiełkę rozpyla na szybę ? Właśnie nie zauważyłem zeby ubywało. A nagrzewnice wymienilem na nową W dniu 15.10.2024 o 11:54, mateo2558 napisał(a): Tłuste gorzkie w smaku pierwsze moje skórzane płyn chłodniczy, chociaż płyn jest hmm słodko gorzki? Nie ubywa płynu, może jest jakaś nieszczelność właśnie w nagrzewnicy i mgiełkę rozpyla na szybę ? W dniu 15.10.2024 o 12:36, wojtenio napisał(a): A klima sprawna ? , może parownik od klimy się skończył i rozszczelnił , w czynniku od klimy jest olej . Zapach płynu chłodniczego jest specyficzny i powinieneś od razu go wyczuć przy takim zapoceniu jeżeli jest to płyn chłodniczy z nagrzewnicy . Klimą sprawna przed sezonem sprawdzone brakowało może z 60gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 15 października 2024 o 19:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 października 2024 o 19:47 To tak naprawdę jedyne "płyny" jakie mogą być takie z auta. Hm czy np nowa nagrzewnica nie jest czymś pokryta w celu zabezpieczenia co teraz od temp płynu mogłoby się ulatniać ? Raczej wątpię ale jeszcze tylko taki pomysł wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz208 Opublikowano 16 października 2024 o 11:38 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 października 2024 o 11:38 W dniu 15.10.2024 o 21:47, mateo2558 napisał(a): To tak naprawdę jedyne "płyny" jakie mogą być takie z auta. Hm czy np nowa nagrzewnica nie jest czymś pokryta w celu zabezpieczenia co teraz od temp płynu mogłoby się ulatniać ? Raczej wątpię ale jeszcze tylko taki pomysł wpadł. Wiesz to było przed i po wymianie nagrzewnicy. Myślę że może być delikatny ubytek w wymienniku ciepła od klimy bo tam więcej nic nie ma. Tylko to wyjac to połowę aura trzeba rozbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi