Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych

Ocet

Użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

Octavia

  • Model
    Octavia 3
  • Silnik
    1.4 TSI CZDA
  • Skrzynia
    manualna

Informacje

  • Lokalizacja
    Wlkp

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Nie zdążyłem napisać, a sprawdziłem je już wczoraj wieczorem i faktycznie z automatu się zakodowało. Usunąłem kodowanie kamery i wszystko odżyło. Drąże dalej temat co poszło nie tak
  2. Kupiłem dokładnie ten sam zestaw. Mam dokładnie ten sam rocznik i model jednostki multimedialnej co Jarosław Rybarczyk. Podłączyłem tą wiązkę, zapiąłem do niej na chwilę kamerę i wszystko zadziałało, linie skrętne też. Więc zabrałem się za przeciąganie kabla od klapy i po tym nagle po podłączeniu zero obrazu i świrowanie elektroniki na wyświetlaczu
  3. Pomocy!!! Podłączyłem zestaw sinosmart. Pierwsze podłączenie pięknie działa wszystko. Przeciągłem więc na gotowo kable, złożyłem do kupy wszystko, włączam, a tu zero obrazu z kamery. Kilka razy te kostki poprawiałem i sygnałowy i od kamery i nic. Wszystko zdemontowałem, podłączyłem kable do jednostki medialnej tak jak było oryginalnie i... Włączam wsteczny pokazuje komunikat: -sygnalizacja przy pakowaniu niedostępna Brzęczyk od czujników przy parkowaniu słychać, ale nie pokazuje oryginalnego obrazka auta z czujnikami i liniami skręcania kół. Co się stało, jak to wszystko przywrócić. Dodam że czasami przy włączonym wstecznym pokazuje chwilowo obraz małego auta z lewej strony ekranu, tak jakby kamera była wyłączona i po chwili wszystko znika. Co mam zrobić żeby wszystko wróciło do normy? Edit-podłączenie tego zestawu przestawiło kodowanie. Usunąłem kamerę ze sterownika i pomogło
  4. Rozumiem Teraz zauważyłem dopiero na zdjęciu zestawu wyżej, które wstawił użytkownik convi33 że od klamki idzie faktycznie tylko 1 kabel. Posiadam wyświetlacz (zdjęcie) w którym wpisany jest numer urządzenia 5Q0035864A (nie wiem jak odczytać numer samego wyświetlacza). Rozumiem że zestaw z Ali firmy Sinosmart (zdjęcie) powinien działać? Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć z bardziej oblatanych w temacie mojej jednostki/wyświetlacza? I kolejne pytanie: ktoś sprawdzał, czy po podłączeniu tego zestawu Sinosmart, gdy auto jest wyłączone, to czy kamera pobiera cały czas prąd?
  5. Ten wątek czytałem Wtyczka w radio to raz. Jeszcze trzeba od kamery podłączyć kabel-masa (np. śruba do klapy bagażnika) oraz kabel zasilania np. do kabla światła cofania. Dlatego moje pytanie: czy podłączenie zasilania do kabla światła wstecznego nie powoduje zakłóceń na wyświetlaczu. Oczywiście jeszcze trzeba od kamery pociągnąć kabel sygnałowy do jednostki za schowkiem
  6. Czy w tym zestawie sinosmart : 1.Zasilanie kamery można podać bezpośrednio wpinając się w kabel światła wstecznego przy tylnych lampach? 2. Czy jeśli wepnę się w powyższy sposób, czy trzeba zastosować jakiś filtr zakłóceniowy? O jakim temacie mówisz? Możesz podać link
  7. Dokładnie ten sam zestaw chce kupić. Rozumiem że montowaliście to pod jednostkę o którą pytam 5Q0035864A ? Też macie roczniki 2016 i wybieraliście na Ali wariant ,,A,, klamki w klapie o rozmiarach zewnętrznych 110x48,5?
  8. Witam po raz pierwszy forumowiczów Pacjent: Skoda Octavia3 2016 r. Pytanie: czy do radia jakie posiadam tj. 5Q0035864A (wychodzi że to Amundsen MY16) da radę dołożyć kamerę cofania. Chcę dołożyć gotową wiązkę z kamerką w klamce firmy Sinosmart z Ali
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team