kassa92 Opublikowano 3 marca 2025 o 07:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 marca 2025 o 07:29 Cześć, Zmagał się ktoś z błędami czujników parkowania i front assist podczas odpalania?? Praktycznie co każdy ranek podczas odpalania mam błąd czujników, muszę zgasić i odpalić ponownie i wszystko ok.... jedyne co daje efekt to odpalanie na dwa razy czyli najpierw bez pedału sprzęgła wszystko się uzbraja i potem jeszcze raz guzik z pedałem i wszystko ok... Czytałem, że może to być winna aku wymieniłem może 2 dni miałem ok. Ktoś to diagnozował? Auto z 2021r. 1.5 tsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 3 marca 2025 o 12:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 marca 2025 o 12:39 aku do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skywalker Opublikowano 16 maja 2025 o 16:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2025 o 16:12 @kassa92, Udało Ci się rozwiązać problem? @rrobert Mam ten sam problem. Założony nowy akumulator, a problem nadal występuje. Wiesz co można więcej zrobić? Komputer pokazuje błąd działania czujników ze względu na otoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 16 maja 2025 o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2025 o 19:12 a czym odczytałeś błędy? jak czym co tłumaczy na polski to odczytaj w angielskim i pewnie otoczenie zmieni się na warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuzik Opublikowano 30 lipca 2025 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2025 o 09:40 W dniu 16.05.2025 o 21:12, rrobert napisał(a): a czym odczytałeś błędy? jak czym co tłumaczy na polski to odczytaj w angielskim i pewnie otoczenie zmieni się na warunki Witam. Mam ten sam problem co kolega wyżej, czy ma znaczenie otoczenie a warunki? Bo u mnie wygląda to podobnie tylko raz działają czujniki a raz nie działają. czujniki oczywiście czyste. Ktoś rozwiązał problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponislaw Opublikowano 12 października 2025 o 16:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 października 2025 o 16:06 W dniu 3.03.2025 o 08:29, kassa92 napisał(a): Cześć, Zmagał się ktoś z błędami czujników parkowania i front assist podczas odpalania?? Praktycznie co każdy ranek podczas odpalania mam błąd czujników, muszę zgasić i odpalić ponownie i wszystko ok.... jedyne co daje efekt to odpalanie na dwa razy czyli najpierw bez pedału sprzęgła wszystko się uzbraja i potem jeszcze raz guzik z pedałem i wszystko ok... Czytałem, że może to być winna aku wymieniłem może 2 dni miałem ok. Ktoś to diagnozował? Auto z 2021r. 1.5 tsi. I jak poradziles sobie bo ja mam to samo jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedeusz21 Opublikowano 12 października 2025 o 19:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 października 2025 o 19:44 W dniu 12.10.2025 o 18:06, ponislaw napisał(a): I jak poradziles sobie bo ja mam to samo jak ty. Uszkodzony jest któryś z czujników. Obstawiam że te wewnętrzne w kolorze zderzaka. Obejrzyj dokładnie, pewnie jest odprysk od kamienia. Ja tak mialem u siebie wymieniony na nowy i pomalowany i cudowne ozdrowienie. Do wewnętrznych jest do zdjęcia zderzak, tak żeby było łatwiej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaj Opublikowano 1 lutego 2026 o 15:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2026 o 15:34 Mam ten sam problem, muszę odpalać na dwa razy, żeby nie było błędu. Udało się to komuś rozwiązać w inny sposób jak wymiana czujnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponislaw Opublikowano 2 lutego 2026 o 10:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2026 o 10:16 Włączam zapłon gaszą sie wszystkie kontrolki i wtedy wciskam sprzęgła i odpalam i problem nigdy sie nie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaj Opublikowano 23 lutego 2026 o 08:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2026 o 08:02 W dniu 2.02.2026 o 11:16, ponislaw napisał(a): Włączam zapłon gaszą sie wszystkie kontrolki i wtedy wciskam sprzęgła i odpalam i problem nigdy sie nie pojawia. Wiszę piwko, od czasu kiedy tak odpalam ani razu nie pojawił się błąd 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi