Robo Opublikowano 4 marca 2025 o 18:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 marca 2025 o 18:04 (edytowane) Witam, nie mogłem odnaleźć podobnego tematu więc zdecydowałem się na założenie nowego. Mam taki problem z soczewką skrętną w reflektora w Octavi 3 RS. Co jakiś czas wypina się z mocowania którym reguluje się wysokość, nie wiem od czego jest to zależne i nie występuje jakoś regularnie. Wystarczy odkręcić pokrywkę żarnika i podciągnąć do góry za soczewkę i wskakuje na miejsce z lekkim oporem. Jeśli byśmy chcieli odwrócić proces jest wyczuwalny opór i nie jest łatwo wypiąć( nie siłowałem się by czegoś nie urwać). Mam pytanie czy miał ktoś taki przypadek i czy można się dostać do tego mocowania lub wyjąć soczewkę przez wspomnianą pokrywkę bez rozklejania szkła? Edytowane 5 marca 2025 o 09:24 przez Robo (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi