Tomek232 Opublikowano 5 kwietnia 2025 o 17:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 kwietnia 2025 o 17:37 Witam . Temat już znany a mianowicie skoda bierze olej i to dość spore ilości , zrobiłem trasę około 200 km i wciągła pół litra .silnik 2.0 tdi CUPA 184 km dsg . Z rzeczy które robiłem to płukanka silnika , zmiana oleju na inną markę , był robiony test na głowicę i nic nie wyszło . Dodam jeszcze że był czyszczony dpf bo też często się wypalał mniej więcej co 30 km i w dpfie znajdował się olej . I pytanie czy jest opcja że y turbo puszczało takie ilości oleju ? Do tego problem z płynem chłodniczym zaciąga go wyskakuje komunikat aby sprawdzić stan płynu odkręcam korek płyn wraca. Czy z tymi objawami definitywnie szykować się na remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ituch Opublikowano 22 sierpnia 2025 o 08:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2025 o 08:16 Cześć i jak sprawa u ciebie wygląda? Już po remoncie? Pytam no mam ten sam silnik. Ale jak na razie nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi