Jump to content

Połączenie chińskiego VC z MIB przez HDMI

wisniaman

Recommended Posts

Cześć, przychodzę do Was z pytaniem, a nóż może ktoś wie co i jak, zapytałem też ruskich i czekam na odpowiedź.
Zmieniłem zegary na chińskie VC. Same w sobie mają wbudowane CP i AA (bezprzewodowo i przewodowo). Ostatnio zauważyłem na instagramie u jednego Brytyjczyka, że robi dublowanie MIBa na zegarach, tj. np CP/AA. Zegary posiadają HDMI. Jak to teraz podłączyć. Z MIB2.5, jakieś HDMI output. Rozmawiałem z nim i ma moduł za 150£ - trochę drogo (póki co widziałem to tylko u niego). Nic więcej nie chce powiedzieć ani zdjęcia modułu wysłać.
Wstawiam link do insta o czym mówię.

https://www.instagram.com/reel/DMyLqWpI-7A/?igsh=Z2JnNXp6d3JnN2l4

IMG_3166.jpeg

IMG_3195.jpeg

• 2 weeks later...

Wydaje mi się że to kwestia adaptera i splittera np. coś takiego i rozdzielenie sygnału.

https://pl.aliexpress.com/item/1005003717396938.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!PLN!395.50!147.08!!!!!%40!12000048829557511!ppc!!!

Z tego co kojarzę to ten licznik ma możliwość transmisji HDMI w dwóch kierunkach, więc w takim przypadku można byłoby podpiąć się telefonem do licznika, a z licznika kablem HDMI podpiąć pod ten adapter carlinkita jako źródło z HDMI.

Edit: jak się przyjrzysz na filmiku to na ekranie MIB widać obraz z licznika, więc chyba trafiłem.

Edited by witek10000 (see edit history)

• 3 months later...

ajjj... szkoda. Szukałem takiego modułu u chinoli ale ni kuta nic nie znalazłem. Ta opcja z tym adapterem podlinkowanym wyżej wydaje się nie głupia, ale biorąc pod uwagę że mam carlinkit 5.0 do carplay i ottocast u2air pro, to kupowanie trzeciej jednostki troche mi się mija z celem 😛 a jednak fajnie jakby się to udało sparować jakoś...