Crux27 Opublikowano 26 września 2025 o 19:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 września 2025 o 19:09 Po zmianie w Controller 5F - Infotainment 07 - Coding Enable Byte 24 Bit 6 Radio odmówiło posłuszeństwa, nie działa kamera cofania, bluetooth radio nie ma głosu, bluetooth nie działa, mapy są niedostępne. Jak krok po kroku wrócić do tego co miałem i odzyskać funkcjonalność? Radio nie zablokowało się, brak komunikatu cp. Bardzo proszę o pomoc 🆘. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 27 września 2025 o 16:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 16:20 Znajdż w folderze z VCDS zapis jak było zakodowane i przywróć.Jeżeli dłubałes VCDS.VCP jak pamiętam ma podobnie,OBD Eleven tez pewnie zapisuje,Car scanner sam prosi o backup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crux27 Opublikowano 27 września 2025 o 16:24 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 16:24 Zrobiłem tak jak. Mówisz ale dźwięk nie wrócił nie mam totalnie głosu, mam nagłośnienie canton i do tego zniknęły jego opcje equalizera czy ustawień. Jak. Wchodzę w pomocnika kodowania to na starym zakodowniu mam wszystkie ptaszki w bajtach odznaczone co wiązało się z brakiem kamery cofania i brakiem nawigacja po zaznaczeniu opcji jakie posiadałem dalej brak jakiegokolwiek dźwięku. Co mogę zrobić? Aktualizacja softa coś naprawi? Niżej moje stare kodowanie Oczywiście byłem głupi i mam vcdsa od ryżowych przyjaciół i w bajcie 24 zmieniłem czytanie znaków z nawigacji i to mi zapewniło wysyłanie całego mib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 27 września 2025 o 16:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 16:41 Masz kiepskiego ryża. przy kodowaniu przesuwa bajty i się wszystko rozjeżdża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crux27 Opublikowano 27 września 2025 o 16:42 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 16:42 No teraz już wiem ze do kodowania się nie nadaje, wiesz może co mogę z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 27 września 2025 o 17:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 17:04 nie znam VCDS ale powinien być katalog z kopią kodowania przed zmianą ale trzeba prawidłowo zakodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crux27 Opublikowano 27 września 2025 o 17:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 17:05 To zrobiłem problem dalej występuje, pytanie czy pomocnik kodowania mąci w każdym wsadzie kodu. Nie jestem w stanie tego sprawdzić powyzej zdjęcie kodu przed kombinowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 27 września 2025 o 17:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 17:15 ale problem w tym ze przesuwane są bajty przy wpisywaniu nie w pomocniku. zakoduj czym innym kodowaniem z archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crux27 Opublikowano 27 września 2025 o 17:21 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 17:21 Posiadają hexa mogę podpiąć pod. Niego inny program niż vcds? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 27 września 2025 o 18:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2025 o 18:58 Poszukaj kogoś z OBD Eleven.Pod HEX-a tylko VCDS.VCP też da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi