Tetsu Draco Opublikowano 6 marca 2026 o 13:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 marca 2026 o 13:53 Cześć wszystkim! Jestem nowym posiadaczem Skody Octavia 3 1.4 TSI 150 KM z 2016. Chciałbym dołożyć do niej kamerę cofania, bo ma tylko czujniki parkowania, ale po kontakcie z kilkoma źródłami zgłupiałem i pomyślałem, że może doświadczeni użytkownicy Skody mi coś podpowiedzą. Zacząłem od ASO. Stwierdzili, że trzeba wymienić ekran i wtedy można dołożyć za 7 000 zł. Potem jakiś serwis, ale na drugim końcu Polski. Stwierdzili, że nie trzeba wymieniać ekranu i można oryginalną zamontować za 1 600 zł. Potem jakiś serwis bliżej i gość stwierdził, że nie warto oryginalne, bo chińczyk lepiej działa. Ceny nie podał, bo musiałby zobaczyć, ile z tym pracy. Nie zachęcił mnie 🙂 Wszystkim podawałem markę, model i numer VIN. Każdy twierdzi coś innego, a ja już nie wiem, czy można w tym samochodzie dołożyć kamerę i jaką 🙂 Doradzicie coś? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 8 marca 2026 o 16:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2026 o 16:31 Zależy wlasnie jaki masz ekran jak mały to raczej nie ma możliwości jak sredni albo duzy to tak. Ja zamowilem z Ali, zobaczymy co to bedzie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tetsu Draco Opublikowano 8 marca 2026 o 16:46 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2026 o 16:46 W dniu 8.03.2026 o 17:31, mateo2558 napisał(a): Zależy wlasnie jaki masz ekran jak mały to raczej nie ma możliwości jak sredni albo duzy to tak. Ja zamowilem z Ali, zobaczymy co to bedzie 🙂 Którą zamówiłeś? 🙂 Jest jakiś sposób, aby szybko sprawdzić? W ustawieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 8 marca 2026 o 16:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2026 o 16:58 Taka zamowilem, sa chyba 3 ekrany maly sredni duzy. W średnim i dużym zadziała w małym chyba nie. Kamera cofania z dynamiczną trajektorią do VW Golf Tiguan Skoda Octavia Superb Kamiq Audi A3 Q2 Q3 Seat Leon | Ekran OEM | Plug https://a.aliexpress.com/_EH0cwNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 8 marca 2026 o 16:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 marca 2026 o 16:59 co do kamery to wszystko zależy jak jest jednostka multimedialna. daj jej numer. MENU - USTAWIENIA - INFORMACJA O SYSTEMIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ketras Opublikowano 9 marca 2026 o 15:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2026 o 15:06 W dniu 8.03.2026 o 17:59, rrobert napisał(a): co do kamery to wszystko zależy jak jest jednostka multimedialna. daj jej numer. MENU - USTAWIENIA - INFORMACJA O SYSTEMIE Wysłałem dane o jednostce radia W dniu 8.03.2026 o 17:58, mateo2558 napisał(a): Taka zamowilem, sa chyba 3 ekrany maly sredni duzy. W średnim i dużym zadziała w małym chyba nie. Kamera cofania z dynamiczną trajektorią do VW Golf Tiguan Skoda Octavia Superb Kamiq Audi A3 Q2 Q3 Seat Leon | Ekran OEM | Plug https://a.aliexpress.com/_EH0cwNA Która wersję zamówiłeś bo jest kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 9 marca 2026 o 15:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2026 o 15:48 Dzisiaj dostałem paczkę od Pana chińczyka. Na próbę na krótko podpiąłem. Pług and play. Dziala nic nie musiałem kodować itp. Niby ma linie które skręcają razem z kierownica. Nie wierze ze beda pokazywać faktyczny tor ale jest. Wersje A, ale ja mam combi. Tam w ogłoszeniu jest niżej opisane która powinna w jakim byc. I mozna wysłać zdj sprzedawcy zeby doradził. Na 5E0 035 874 A dziala. Jak za te pieniądze mysle ze spoko. Często ciągam przyczepkę, ułatwi to jej zaczepianie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi