KrzysiekD91NS Opublikowano 29 marca 2026 o 15:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2026 o 15:03 Cześć. Stałem się posiadaczem SO4 kombi (1.5 TSI 150 KM DSG) - jest to mój pierwszy zakup samochodu z salonu i potrzebuję z Wami skonsultować kilka tematów: 1) Chciałbym po przejechaniu około 3000 km (obecnie mam 1200) wymienić olej. Jak wiadomo wymiana w ASO cenowo jest nieopłacalna. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Myślałem nad wymianą w jakimś serwisie Boscha gdzie ceny są przystępniejsze. Pytanie co powie na to ASO? Pytam, ponieważ zamierzam wymieniać olej co 10 tyś. a nie jak sugeruje producent co 30 tyś. 2) Do jakiej wartości przejechanych kilometrów docierać silnik? 3) Czy po okresie gwarancji zmienić olej z 0W20 np. na 5W30? 4) Chciałbym zadbać o GPF i monitorować jego stan. Czy gdzieś w samochodzie znajdę dokładny kod silnika? Czy dla SO4 wyprodukowanej w 2026 r. kod silnika to: DXDB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi